Ce fungicide sunt folosite pentru combaterea bolilor la plante?

Atunci când plantele sunt bolnave, acestea trebuie tratate încă de la primele semne. Atunci când grădinarii amână aplicarea unor soluţii corespunzătoare pentru combaterea bolilor, există toate şansele ca în scurt timp să nu mai rămână nimic din acestea. Există o mulţime de boli ale plantelor precum rapanul (în cazul merelor), punctele negre de la trandafiri etc. În mod normal, aplicarea de fungicide pentru combaterea bolilor la plante se realizează cu ajutorul unei pompe de grădină. Este vorba despre utilizarea unor substanţe chimice, iar neechiparea corespunatoare poate avea urmări asupra celui ce le aplică.

Rolul fungicidelor este de a ucide, de a elimina complet fungii care, netratati, pot provoca daune uriaşe în grădină sau în agricultură. Ies în pierdere cei care plănuiesc să obţină profit în urma comercializării acestora pentru că este afectată în aceeaşi măsură cantitatea şi calitatea plantelor.

Despre fungicide – tipuri şi roluri

Fungicidele se clasifică în trei categorii: sistemice, de contact şi translaminare. Fiecare dintre acestea îndeplinesc un rol atunci când sunt pulverizate pe culturile de plante. Spre exemplu, fungicidele sistemice pătrund în sistemul circulator al plantelor, cele translaminare distribuie substanţă din partea superioară a plantelor şi până spre zonele joase, iar cele de contact o protejează acolo unde este pulverizată.

Dacă vrei să ai o recolta cât mai roditoare, îţi recomand gama de fungicide pentru combaterea bolilor la plante oferite pe erbicid.ro. Găseşti pe acest site produse cu acţiune eficientă asupra diverselor boli, aici fiind incluse acţiunile preventive, curative, imunizatoare şi cele cu efect de eradicare.

Fungicidul care are cea mai mare rază de acţiune, pe care de altfel îl găseşti şi pe pagina menţionată, este Antracol 70 WP. Acest fungicid de contact are rolul de a combate eficient bolile care apar la castraveţi, cartofi, ceapă, cireş, viță de vie, hamei etc. Ca să îţi ofer informaţii cât mai folositoare, îţi prezint mai departe modul de utilizare al soluţiei pentru fiecare cultură de plante în parte. Aşadar, pe vegetaţie trebuie ştiut că tratamentele se efectuează în mod preventiv, mai ales atunci când există toate şansele să se dezvolte agenţi patogeni.

În cazul viţei de vie, este recomandată utilizarea unui procent de 0,2 – 0,3 din produs pentru a combate mana. De dorit ar fi să stropeşti cultura de cel mult 4 ori. Când trebuie să faci asta? Ca să obţii cele mai bune rezultate, este bine să aplici tratamentul de 2 ori înainte şi de 2 ori după ce înfloreşte aceasta. Intervalul dintre stropiri ar trebui să fie de 7 sau 14 zile, după necesitate. În cazul ultimului tratament, este bine să laşi să treacă o lună de zile înainte de a înflori şi după ce înfloreşte prima dată vița.

Că să ai o ideea mai clară asupra cantităţii de soluţie de care ai nevoie, află că ideal este să foloseşti 800 – 1000 l/ha. Pauza totală pe care trebuie să o faci este de 60 de zile.

Tratarea cartofilor se realizează cu aceeaşi soluţie, însă într-o altă manieră. Pentru ca rezultatele să fie cele mai bune, ai nevoie de 1,5 – 2,5 kg/ha pentru a stopa şi înlătura complet mana şi pătarea brună, boli frecvent întâlnite în culturile de cartofi. Numărul maxim de tratamente pe care poţi să îl aplici este de 3, intervalul de pauză dintre acestea fiind de 14 zile de fiecare dată. Poţi să aplici tratamentul atunci când începe fenofaza, adică înainte de a se încheia rândurile.

Este foarte important să foloseşti cantităţile exacte de substanţe, dar mai ales tratamentul potrivit. Te invit să accesezi erbicid.ro pentru a descoperi mai multe fungicide pentru combaterea bolilor la plante şi detalii despre utilizarea eficientă a acestora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *