Ziua Națională a României, suspendată. Nu are aviz ISU

Cam așa ar fi trebuit să sune un anunț sec, trist, dar real, care să ne anunțe că anul acesta, mai mult ca oricând, nu avem de ce să sărbătorim ceva. Și să fi stat cu toții, cuminți, ascunși prin case, întrebându-ne: ”Cu ce ne-a greșit nouă această țară frumoasă, minunată, de ne purtăm cu ea mai rău decât cu cel mai mare dușman?”

1918 a fost, poate, singurul moment în care românii s-au ridicat la nivelul așteptărilor, când au făcut ceea ce trebuia făcut pentru țara lor. De atunci, suntem restanțieri grav față de țară, față de înaintașii noștri, dar, mai ales, față de viitorul nostru.

Azi, mai mult ca oricând, trebuie să acceptăm un adevăr trist: nu ne merităm această țară ! E prea frumoasă, prea generoasă, prea binecuvântată pentru ce suntem noi. Acceptând asta, fie decidem să luăm lucrurile de la capăt, fie să facem un pas în spate și să-i lăsăm pe cei care vor să schimbe ceva, să o și facă.

La mulți ani, Românie ! Aș vrea să fiu mai vesel, mai optimist, dar chiar nu mai pot. În fiecare an facem același lucru. Ne mințim. Azi prefer să fiu sobru, să îți urez de bine și să mă retrag într-un colț al meu.

Nu de alta, nu te supăra. Dar încă miroși a ars, a moarte. A incompetență și a corupție.

steagul-Romaniei

One thought on “Ziua Națională a României, suspendată. Nu are aviz ISU”

  1. Ai dreptate Iancule : LA MULTI ANI ROMANIA !La Multi Ani unei tari de rahat , condusa de oameni de rahat si locuita d e oameni d e tot rahatul ! Pacat ca la parada n-au mai participat si aia de la Administratia Penitenciarelor cu dubele din dotare , ar fi fost cel mai bun exemplu al ” democratiei ” romanesti : dube si mitraliere ! Frumoasa acea cugetare scrisa cu albastru : este vorba despre acea Romanie careia ai urezi ” La Multi Ani ” Iancule ? Tot este buna la ceva si a ceasta aniversare romaneasca : ai baga in doliu pe uingurii d e pretutindeni…sa dea Dumnezeu sa ramana si ei si neam d e neamul lor in doliu…pana la Judecata din urma dupa cum ne dezvaluia apostolul Ioan !!! 8)

Leave a Reply

Your email address will not be published.