Ziua Internațională a Fericirii

Ziua Internațională a Fericirii, sărbătorită astăzi, 20 martie, a fost adoptată de Adunarea Generală a ONU prin rezoluția 66/281 din 12 iulie 2012. Există state în lume, precum Buthan sau Thailanda, care au și un indicator al fericirii, numit ”Fericirea Națională Brută”.

Conform ultimului raport emis pe 16 martie, cei mai fericiți oameni trăiesc în Danemarca, Elveția și Islanda. Românii sunt pe locul 71. Adică nici prea prea, nici foarte foarte. Poate că problema principală a noastră este că nu știm să ne setăm cu adevărat limitele fericirii noastre.

Și căutăm cu disperare să fim ceea ce nu putem fi niciodată. Iar fericirea e chiar lângă noi, în lucrurile pe care chiar nu le putem cumpăra cu bani: sănătatea, cei dragi alături, zâmbetul persoanei iubite.

happy

2 thoughts on “Ziua Internațională a Fericirii”

  1. Spune si tu pentru ce am avea motive sa fim mai fericiti decat sunten acum ?Totul se strica pe zi ce trece .Daca anul trecut era rau anul asta este si mai rau.Ma intreb ce legi vor mai nascoci anul acesta pentru anul viitor?poate vor pune impozit pe aerul respirat?,probabil ca vor gasi inca o metoda sa stoarca si ultimul leu de la omul amarat.Liberali de ambe orientari ,psd isti sau conservatori toti se subordoneaza UE, ignorand nevoile poporului.Mor oamenii cu zile din cauza stesului si a hranei proaste. Incet ,incet ne intoarcem la conditiile de inceput ale epocii industriale atunci cand oamenii erau exploatati crunt.Acum am facut un salt in trecut suntem poate prin anii 1800 dar avem tablete si telefoane sofisticate.Relatiile dintre oameni sunt afectate negativ de starea economiei.Ferirea rezulta din existenta unei ”paci” sociale realizata doar prin cresterea nivelui de trai.Cam atat despre fericire .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *