Ziua când ați renunțat e ziua când ați murit

Mâine seară sunt fix două săptămâni de la tragedia din #Colectiv. Două săptămâni cu totul și cu totul diferite. Prima, plină de emoție, de durere, iar mai apoi de furie. Au ieșit în stradă, duminică, în zi de doliu, 25.000 de oameni. Apoi, când au început protestele, au reușit să iasă peste 35.000 de oameni.

Îi auzeai pe toți cum își strigă furia față de moartea nedreaptă a acelor tineri. Erau 27 la început. Cu toții repetau la nesfârșit versurile: ”The day we give in is the day we die” (Ziua când vom renunța e ziua când murim) și își promiteau că moartea tuturor celor de la Colectiv nu va fi în zadar.

Între timp, a mai trecut o săptămână. Sunt 54 de morți acum. Piedone e liber, patronii de la club fac și ei tot ce pot să scape. Versurile menționate mai sus le mai găsești doar pe tricouri scoase la vânzare de Andreea Raicu. Costă 100 de lei unul.

La cum știu eu poporul român, cât de curând, va scoate Salam o piesă pe versurile celor de la Goodbye to Gravity. În Piața Universității a rămas doar stegarul dac.

Am o singură concluzie după aceste două săptămâni: românii sunt un popor de ”attention whore” de aia au ieșit în primele zile în piața, nu pentru că ar da doi bani pe morții de la Colectiv, pe schimbarea societății și pe viitorul lor.

Un popor de ….

61737593

3 thoughts on “Ziua când ați renunțat e ziua când ați murit”

  1. Iancule…coarda tot coarda si-n ziua d e Paste !!! Japitza dracului ce i-a dat prin mintea capului , 100 de lei un tricou inscriptionat , dar cu 50 ce-avea …nu era acelasi mesaj ?! Ai dreptate Iancule , nu s-a iesit in strada pentru ca cineva ar da macar ” doi bani pe mortii de la ” Colectiv ” ci din pura revolta plus ….FACEBOOK !!! Cine l-a pus in fotoliul Cotrocenilor pe teuton , dovedeste sau mai curand a dovedit { l-a atentionat pe neamtz } ca acelasi FACEBOOK il poate matura de-acolo urgent….mai repede decat a fost necesar pentru a face pe cineva sa-l voteze ! Constantin Popescu -Piedone { pe care asa cum am avut placerea a-ti comunica , nu l-am votat decat la a doua candidatura si atunci…ca multumire pentru faptul ca in sfarsit au fost asfaltate cateva strazi iar una dintre ele este si strada unde-mi am ….resedintza } este liber conform LEGII si nu din cauza unor aranjamente asa cum incearca careva sa sugereze . Dura lex …sed lex Iancule sau iti place mai mult vax populi …vax dei ? 8) !

      1. Asta si , faptul ca asa este legea frate Iancule ! In plus omu’ s-a dovedit c-avea dreptate : una este sa raspunzi pecuniar sau politic pentru invartelile subordonatilor tai si cu totul alta sa raspunzi cu libertatea . Nu uita : nu l-am putut suporta pe individul acesta inca d e pe vremea cand sub primarul Basescu era inspector la OPC si arunca la gunoi munca amarastenilor aia d e tarani ce vindeau pe trotuare doar pentru ca n-aveau suficienta forta pentru a se pune cu MAFIA PIETELOR insa….legea este lege . Pui pariu cu mine ca , acest Constantin Popescu -Piedone va candida in 2016 la Primaria sectorului 4 si , VA FI ALES ?! Nici Primaria din Cluj sau Stadionul Municipal de-acolo nu-s la standardele de siguranta ale ISU si , cu toate acestea…Emil Boc inca este primar insa , chiar daca acea nenorocire in loc sa se petreaca in Bucuresti , s-ar fi petrtecut in Cluj …iar pun pariu : Emil Boc N-AR FI DEMISIONAT ! 8)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *