Zile și nopți în București

A venit primăvara. Şi nici nu ştiu când a trecut  atât de repede iarna. De fapt, nu prea mai reuşesc să înţeleg când trece timpul atât de repede. Parcă acum câteva zile ne bucuram de Crăciun şi Revelion, pentru ca acum deja să aud cum lumea se grăbeşte să cumpere mielul de Paște. Preocupaţi numai de cum să muncim mai mult şi mai mult pentru a ne asigura cât de cât nişte venituri decente, uităm de faptul că avem o singură viaţă şi că aceasta trece necruţător pe lângă noi. Iar când vrem să ne bucurăm de ea, constatăm că nu mai putem și că toate planurile noastre au venit prea târziu.

Eu sunt, nu am nici cel mi mic dubiu, repetent la capitolul concediu şi distracţie de vară. Nu prea îmi mai aduc aminte de când nu m-am mai bucurat de vară aşa cum trebuie. Cred că de pe vremea şcolii. Nu am apucat să ajung nici la Mamaia, să mă bucur de Suleyman Mazăre sau de toate fiţele de pe acolo. Nici la munte nu am reuşit să ajung, mi-am reprogramat drumul pentru  septembrie. Ca atare, vara mea înseamnă Bucureşti şi doar câteva mici evadări de weekend.

image

Singurul loc unde pot spune că am reuşit să mă relaxez un pic este, ce surpriză, tot acasă. Ba mai mult, la presiunile nepotului meu, am experimentat şi mersul la piscină, descoperind că şi într-un colţ uitat de lume te poţi bucura de condiţii la fel de bune de baie, bronzat şi distracţie, ca într-un centru exclusivist din Bucureşti. Şi asta la nişte preţuri mult mai accesibile.

Dacă totuși nu ai șansa de a evada din București, nu dispera. Capitala reuște, de fiecare dată, să fie la înălțime din toate punctele de vedere în ceea ce privește distracția. Fie că ieși la o bere cu prietenii în Centrul Vechi, fie că te duci la o piscină și te bălăcești toată ziua, fie că alegi să te plimbi prin parc cu prietena și să îi oferi o floare de la multele florarii în București, soluții există mereu.

Ca să nu mai vorbim de festivalurile sau evenimentele culturale care atrag în fiecare weekend mii și mii de oameni. Pentru că asta este, nu toți avem șansa de a putea să ne rupem de joburi cu săptămânile și să plecăm într-o evadare care să ne reîncarce bateriile cu energia de care avem nevoie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.