Vremea preşedinţilor jucători a trecut !

Înfrângerea lui Sarkozy şi venirea la putere a lui Hollande, nu reprezintă o schimbare doar pentru Franţa, ci arată modul în care mare parte din Europa se schimbă.

Un model de politică ce a dominat ultimii ani, politică a grobianismului, a excesului de putere, a transformării cetăţenilor în simple animale care să poarte singure povara austerităţii, îşi dă sfârşitul. Berlusconi, acum Sarkozy, iar în curând şi Băsescu, sunt nişte caricaturi politice care dispar.

Cu un cost imens însă…dar şi cu şansa de a învăţa din lecţia pe care aceşti 3 politicieni ne-au forţat să o învăţăm: votul nostru are puterea de a ne face bine, dar, dacă îl folosim incorect, emoţional şi fără o analiză pertinentă riscă să fie o armă care să se întoarcă împotriva noastră.

Italienii şi-au dat seama de asta. Francezii au ales ieri. Pe 10 iunie vine rândul românilor să arate dacă au învăţat ceva din ultimii ani.

francois_hollande_35105300

One thought on “Vremea preşedinţilor jucători a trecut !”

  1. Sarcozy a fost “invins” de criza si nu de Hollande. Asta pentru a respecta adevarul .Pai de c e crezi ca de 15-17 ani in Franta n-a mai fost nici un presedinte sau guvern de stanga ?Berlusconii n-a fost in Italia decat Prim Ministru iar Traian Basescu….nu este cazul sa discutam despre el .Asta nu stiu sigur ce este tzar,stapan de sclavi, vataf….Da ai dreptate dar….nu grobianismului trebuie spus NU ci mai curand autoritarismului .Oamenii sint contra conducatorilor { pe care tot ei ai aleg } din pricina prapastiei pe care acesti alesi o pun intre ei si….fostii alegatori .Cum ajung ” acolo” uita de ce , pentru ce si mai ales cum, au ajuns acolo si…devin in mintea lor semizei.Ei asta nu mai pot suporta oamenii simpli .Nu uita ca si-n Grecia au avut loc alegeri .La aia a intrat in parlament un partid cu vederi naziste…Asta nu-ti da de gandit cu privire la viitor ?Pana la urma cea mai ” stabila ” tara nu este nici Marea Britanie sau SUA ci…Rusia .Acum Putin maine, Medvedev, poimaine ….Putin, raspoimanine…. :whatever: :beer:

Leave a Reply

Your email address will not be published.