Voroneţ, colţul de rai sucevean

Mă bate gândul să ajung şi prin Suceava, iar când spui Suceava, spui Flutur. Iar când spui Flutur, spui poate cel mai jenant mod de a fi slugarnic faţă de cineva, mă refer aici la momentul când a scris cu oi pe deal, la o vizită a lui Băsescu, numele Suceava. Nu pot să nu mă întreb de ce nu se introduce ca şi ofertă pentru turişti posibilitatea de a li se scrie numele pe dealuri cu oi, vaci, boi, cu ce vrea fiecare. Iar Flutur, un om pe care DNA-ul nu prea vrea să îl viziteze să ‘îl întrebe de sănătate, să se ocupe personal de această activitate.

Dincolo de Flutur, despre care vom mai vorbi în curând, Suceava reprezintă unul din locurile speciale, care merită vizitat. Un adevărat sanctuar de istorie şi cultură moldovenească, Suceava îţi oferă atât de multe locuri de vizitat: Muzeul de artă a lemnului Câmpulung Moldovenesc, Muzeul Oului Vama, Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina. Mai presus de toate, nu trebuie să rataţi Cetatea de Scaun a Sucevei.

Voronet_Intrare

Pentru mine, însă, locurile pe care nu vreau sub nicio formă să le ratez sunt Mănăstirea Dragomirna, dar mai ales, Voroneţul. Despre Voroneţ au curs mii de râuri de cuvinte. Este unul din locurile cele mai apreciate din România, este unul din martorii atât de vocali ai ortodoxiei româneşti, al puterii credinţei de pe aceste meleaguri. În orice mănăstire te vei duce, vei fi cuprins de acelaşi sentiment de pace, de linişte, de dragoste şi de bucurie.

Aceste sentimente sunt şi mai puternice atunci când ajungi la Voroneţ, un loc sfânt, binecuvântat de Dumnezeu şi care nu degeaba a fost numit: “Capela Sixtină a Orientului.

Iar în ceea ce priveşte pensiuni in Suceava, dacă alegeţi să vizitaţi aceste meleaguri frumoase, vă recomand cu drag Pensiunea Santafe, un loc deosebit, dotată cu toate condiţiile pe care le poate cere cineva şi care în această perioadă are şi nişte oferte speciale pentru clienţii săi.

6 thoughts on “Voroneţ, colţul de rai sucevean”

  1. Te pot informa cu toata prietenia referitor la aceste pensiuni din Suceava , ca acolo poti lua sau da , dupa preferinta , inclusiv CLANTA adica sa te usurezi nu numai spiritual 8). Chestia asta o povesteste si Damian Stanoiu { Dumnezeu sa-l odihneasca !} intr-o nuvela scrisa chiar pe vremea cand fusese la Voronet intr-o inspectie , si inclusa povestirea daca nu ma-nsel in ….. “Cum petrec calugarii ” . 8)

  2. @ Ionut

    Ce dracu ai pus poze cu biserica in loc sa pui poze cu camerele alea care arata destul de misto? Roag-l pe proprietar sa puna si niste decoratiuni carnale pe pat :D

  3. Iancule ….o fi ” util ” sau nu dar , eu citez din ” lucratura ” altui tip ce a fost la un anume moment ” parte a BOR ” ! 8)

  4. Uitandu-ma pe netul in limba romana uite ca am nimerit
    pe saitul dvs.. Nu ma pot abtine sa nu zic ca sunt placut surprins de calitatea informatiilor de pe acest sait si va urez cat mai mult succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *