Visul meu la cheie

Pentru cei care mă cunosc nu mai este o noutate faptul că eu, dacă aş putea, m-aş muta definitiv la munte, într-un loc cât mai izolat de civilizaţia asta infectă, unde să pot să trăiesc aşa cum mi-am dorit dintotdeauna, în natură, sănătos şi fără stres. Când eram mic m-am bucurat de fiecare gură de aer curat şi de tot ceea ce îţi poate oferi o viaţă la ţară şi nu puţine sunt momentele în care mi-e dor de leagănul din curte, de viţa de vie care îmi ţinea umbră şi apoi mă delecta cu strugurii ei dulci sau de momentul când mă apucam să ud grădina. De pavajul pentru curte proaspăt montat, care transforma drumul spre intrarea în casă într-un perpetuu joc de șotron.

image

Cum, momentan, acest deziderat mai are de aşteptat, profit de fiecare ocazie pe care o am şi dau o fugă la mine acasă, sau în orice loc muntos şi încerc să îmi încarc bateriile pentru perioada de luptă cu jungla bucureşteană. Ca să înţelegeţi la ce mă refer, vă invit să vă uitaţi, în fiecare luni pe Discovery, unde este un reality show de senzaţie, “Alaska – the final frontier”. Practic, aşa aş vrea şi eu să trăiesc, ca cei din show.

Sau, dacă nu aşa, măcar să am o cabană a mea, construită într-un loc binecuvântat de Dumnezeu, să am şi munte, şi păşune, şi apă şi soare, să pot să evadez oricând vreau eu şi să mă refugiez acolo, în colţul meu de rai. Unde să am și o grădină frumoasă, amenajată cu ajutorul celor de la PavConsult.

Cât despre cheltuielile presupuse pentru a avea acest vis împlinit, trebuie să recunosc că sunt mai mici decât mă aşteptam. Şi asta pentru că acum există posibilitatea de a avea case ecologice, preţul unei case din lemn, variind între 100 euro pe metru pătrat (la roşu) sau 250 de euro pe metru pătrat la cheie. Practic, cu chiria pe 1 an de zile poţi avea propriul tău colţ de rai. Eu zic că se merită o astfel de investiţie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *