Viitorul a fost ieri

Blogatu ne provoacă la un concurs interesant pe blogul lui. Ne întreabă ce am vrea să aflăm dacă am avea şansa să vedem viitorul. interesant challnge..Dar eu vreau ceva diferit. I-aş cere viitorului să mă ducă înapoi în trecut şi să imi ofere şansa să repar măcar unul din următoarele evenimente care ne-au schimbat cursul istoriei şi care ne-au adus în mizeria de acum:

mariusola.blogspot.com

1) Aş vrea să fiu în zilele revoluţiei din decembrie 89, să iau decizia de a permite avionului Majestăţii Sale, Regele Mihai, să aterizeze şi să preia puterea prin voinţă populară. Este clar că pentru România numai monarhia poate impune respectul necesar funcţionării instituţiilor statului. După 20 de ani ne-am convins, cred, că nu avem nici măcar un om politic veritabil.

2) Aş vrea să fiu pe lângă români cu ocazia celor mai romantice alegeri prezidenţiale care au avut loc vreodată la noi, cele din 1990.  Şi le-aş arăta ce ar putea însemna 10 ani cu iliescu preşedinte, sperând astfel că vor vota fie cu gentlemanul Raţiu fie cu Seniorul Coposu….şi poate astfel…

3) Aş vrea să fiu în mintea fiecărui român pe 6 decembrie 2009. Să incerc să îi înţeleg slăbiciunile, modul de a gândi, de a alege, încercând astfel să vă de ce, într-un mod cu totul sinucigaş, au ales suferinţa în locul speranţei, făcându-ma pe mine să ajug să accept provocarea lui Blogatu, de a evada în viitor, pentru a-mi salva trecutul.

PS: Această însemnare participă în concursul organizat de RCA ieftin.

2 thoughts on “Viitorul a fost ieri”

  1. 1.) Altetea sa Regele Mihai a cam predat tara la cheie in momente grele, nu cred ca mai ar avea cadenta necesara pentru a conduce Romania.

    Eu zic sa importam un vlastar de ceva rege/imparat asiatic, par ca vad mult mai bine situatia din zona lor de scriere picrografa :) .

    2.) Erau prea batrani pentru a mai face ceva.

    3.) Suferinta este cea care te scoate din pacat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *