Victoria lui Cătălin Predoiu

Aseară, în dezbaterea organizată de Antena 3, Cătălin Predoiu a obținut cea mai importantă victorie din această campanie electorală. Nu neapărat una a prestației generale, deși omul s-a prezentat foarte bine. Victoria lui este dată de faptul că a reușit, prin doar o simplă declarație, să își aranjeze într-o manieră pozitivă oricare din posibile scenarii de după 5 iunie:

Știm cu toții că în București atunci când dreapta se unește, PSD-ul pierde. Cred că în bună măsură din aceleași motive toți ne opunem PSD-ului. (…) Eu vă întreb, pentru că se votează într-un singur tur și știm bine că într-un singur tur PSD are primul șanse, știm foarte bine că, de fiecare dată, în turul doi, dreapta a câștigat. Sunteți de acord să ne comportăm ca și când am fi în turul doi. Sunteți de acord ca noi trei, în timp responsabil, în ultima săptămână de campanie să facem un sondaj și cel care este primul în sondaj să primească suportul celorlalți doi astfel încât să învingem PSD la București.„

Odată această propunere a fost lansată în spațiul public, și văzând reacțiile celor cărora le fusese adresată, adică Nicușor Dan și Daniel Barbu, Predoiu poate jongla cu următoarele variante:

– Propunerea rămâne fără succes, oamenii nu reușesc să coaguleze toate voturile de dreapta. Cătălin Predoiu, ca de altfel oricare din candidați, pierde în fața lui Firea. Omul poate ieși în spațiul public și să spună: „Oameni buni, eu am făcut tot ce am putut, dar orgoliile unora au fost mai presus de orice.„ și iese din scenă onorabil, chiar dacă cu o înfrângere atât de previzibilă acum.

– Zilele care urmează, Predoiu continuă ofensiva cu această propunere, presiunea publică și a votanților devine destul de greu de neluat în calcul pentru toți cei ce candidează pe partea dreaptă, se face sondajul (aici discuțiile se pot întinde la nesfârșit: cine să îl facă, cum să se facă) și în lupta cu Firea rămâne cel mai bun candidat. Care poate sau nu să fie Predoiu. Chiar și așa, vorbim tot de un win-win situation.

Timp foarte mult nu mai este. Vorba ceea, tic – tac…

predoiu

 

Articol publicat pe Știripesurse.ro

6 thoughts on “Victoria lui Cătălin Predoiu”

      1. Nu iau de bun ce spunea don’ Turcescu insa , s e vede cu ochiul liber ca este o chestie intre unele structuri babane din PSD si PNL { ma rog….hai sa-i spunem PNL 8) } pentru ca moldoveanca sa ia PGMB iar mutu’ vostru sa-si ia si el partea . Nicusor Dan…poate s a faca Pippidi spume de DERO pentru sustinerea sa ca….daca va lua peste 15% , tipul s e poate considera mai mult decat norocos . Boul asta de Sava , in loc sa-si vada dracului d e treaba lui , s e afiseaza cu alde Piedone de parca tipul ar fi …. cel putin moastele Sfantului Imparat Constantin cel Mare !!! Sava este de la PNL nu , frate Iancule ? 8)

        1. Sa nu uit : in materie d e comunicare , Johannis poate fi considerat un adevarat palavragiu vis a vis de alde Predoiu !

  1. Ionut voi nu vedeti decit scenarii dupa 5 iunie ….Eu vreau sa vad dupa aceasta data pe cineva care indiferent de apartenenta la un partid sau altul sa faca ceva palpabil pentru locuitorii amariti ai acestei tari.Pe mine nu ma intereseaza ca x este de stinga sau y este de dreapta . eu vreau impozite mici ,locuri de munca bine platite mai putine amenzi iar legile sa fie facute pentru profitul cetateanului nu pentru realizarea unei reforme tembele impuse din afara.Daca nu pot face acest lucru sa ne lase.Putin ma intereseaza sloganul coruptia ucide sau alte strimbe”” practicate” cu succes pe micul ecran .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *