Victor Ponta, îţi baţi joc de noi?

Nu ştiu de ce, dar îmi este din ce în ce mai clar că Victoraş îşi cam bate joc de noi.

Pe plan intern se erijează într-un mare luptător contra lui Băsescu, dar cam atât. Dacă este să discutăm de motivul principal pentru care acest referendum aruncă a gunoi votul a peste 7.5 milioane de oameni, îl putem găsi în proasta gestionare a situaţiei listelor electorale de către MAI şi autorităţile locale, aflate în subordinea guvernului.

În acelaşi timp, nici pe plan extern Victoraş nu reuşeşte să nu se facă de rahat. El a ieşit ieri cu o declaraţie publică prin care a anunţat deja că Traian Băsescu revine la Cotroceni. Să înţeleg că Ponta a aflat deja decizia CCR?

Cred că trebuie analizată la modul cel mai serios relaţia cu PSD şi modul în care Victor Ponta s-a comportat în actul suspendării lui Băsescu.

Victor-Ponta

7 thoughts on “Victor Ponta, îţi baţi joc de noi?”

 1. Cand se infrunta doua tabere – era sa scriu “bande” – politice, de regula, victoria apartine celei care are un numar mai mare de gura-casca pe langa ea. Atentie: nu “in ea”, ci “pe langa ea”. Oameni care nu iau decizii, dar chibiteaza, merg la vot, etc. Asa ca noi. Ca tine si ca mine, ca sa fiu mai precis. Asta daca nu sunt si alte variabile in joc. La capitolul asta, USL sta bine, chiar foarte bine.
  Da, dar mai sunt criterii. Cum ar fi: castiga tabara cu cei mai putini idioti in ea. “In ea”, nu “pe langa”. Oameni care iau decizii.
  Iar aici, USL sta catastrofal. Sau, cum se zice: a tunat si i-a adunat! Ce-l costa, de exemplu, pe Ponta, sa faca un pas inapoi si sa zica: vreau sa protejez USL, ma retrag pentru a ma ocupa de problema acuzatiilor ce mi se aduc etc. Si sa puna un alt premier, pe F. Georgescu, de ex. Sau altul, nu conteaza. Ce a cautat, de la bun inceput, Rus in guvern? Cum a ajuns Ditoiu sef peste PNL? De ce il tot arata pe Sova la TV? Si asa mai departe … Rau.
  Am impresia ca USL-ul asta vrea ca altcineva sa le faca trebusoara. Ar dori, de exemplu, sa se stranga niste oameni – si tu, am inteles, ai fi unul dintre ei – care sa dea cu Basescu de pamant. Foarte corect, si e posibil sa se intample asa ceva. Dar, daca se va petrece asa ceva, fii sigur ca nici unul dintre aia, nici chiar tu, nu va zice: acum, ca l-am dat jos pe tiran, poftiti, domnilor Ponta si Antonescu, luati loc! Nu, nu, nu! Vor gandi, si vor actiona cam asa: daca eu l-am dat jos pe ala, ia sa vad, curul meu nu se potriveste pe scaunul lui? Ba uite ca da, si inca foarte bine! Clar?
  La capitolul “iubire populara”, cei doi sunt cam varza, lumea ii suporta in ideea ca pot … ca pot sa il dea jos pe Basescu si PDL-ul, dar daca nu pot … daca nu pot, nu ii vad deloc bine.

 2. Inca un lucru: CC valideaza sau nu referendumul. Daca il valideaza, e ok. Daca nu, legea spune clar: parlamentul decide asupra procedurii de urmat. In mod normal, Ponta ar fi trebuit sa spuna: daca CC nu valideaza referendumul, il valideaza parlamentul, si cu asta basta. Sau, in cel mai rau caz, se mai face unul, fara prag electoral. Dar, la 87-11, n-are rost. Bine, ca sa fie Basescu multumit, sa nu mai croncane aiurea, o facem si pe asta: ii taiem un mandat. A fost demis cu doi ani inainte, nu se pune. Si facem alegeri in septemnbrie sau octombrie, omu’ candideaza, daca e bun si castiga, si are cinci ani in fata, nu doi, care-i problema?

  1. Adrian orice rationament de bun simt nu te poate duce decat la concluzia: referendumul trebuie validat. Nu se va intampla asta, vom ajunge, probabil, la revolte in strada

 3. Ionut, mai tii minte ce spuneam mai demult cind iti spuneam ca sub nici o forma nu trebuia sa se intimple coalitia asta, pentru ca PSD nu sint de incredere si va vor lucra in mod jegos? Uite ca se intimpla.

  Partea si mai proasta e ca se va intimpla si ce spuneam mai depsrte, pierderea credibilitatii PDL. Tot din cauza asocierii asteia.

  Nasol.

  1. @Stefan alianta a fost necesara si pana dupa parlamentare, cel putin, inca este. Un spectru politic faramat e tot ce isi doreste un om precum Basescu. Oricat nu iti place alianta, e singura viabila.

Leave a Reply

Your email address will not be published.