Victor Ponta – slab, şantajabil, o dezamăgire

Suntem la mai bine de jumătate de an de la câştigarea alegerilor parlamentare, alegeri care ne-au adus o majoritate de 70% în Parlament.

Suntem la aproape un an de la momentul când peste 7.4 milioane de oameni au ieşit şi au votat ca Băsescu să fie suspendat din funcţia de preşedinte.

Suntem la peste 2 ani de când alianţa USL a luat fiinţă, alianţă al cărei scop clar stabilit a fost acela de a-l înlătura pe Băsescu de la putere şi odată cu el şi camarila pedelistă.

În tot acest timp, presărat cu aceste repere mai sus menţionate, am avut o serie de lucru certe şi stabile în politica românească, dar şi o mare variabilă, una care la final s-a dovedit cu adevărat demolatoare pentru ultima brumă de speranţă pe care mulţi oameni şi-au pus-o în USL. Numele aceste variabile este Victor Ponta.

Ce se poate întâmpla cu un om ca, la doar câteva luni de zile de la momentul în care le vorbea oamenilor despre mizeria Băsescu, despre cum acest om a făcut atâta rău, despre cum trebuie dus la groapa de gunoi a istoriei, să ajungă să aibă cu acesta o relaţie aproape perfectă, atât instituţională, cât şi personală?

ponta

Ce îl poate face pe un om să uite de toate promisiunile făcute, să calce în picioare fără jenă voturile oamenilor şi încrederea colegilor de alianţă, doar pentru a păstra o funcţie efemeră şi deloc glorioasă?

Cum poate un om politic ce părea a avea măcar o brumă de verticalitate şi caracter, să arate acum ca un slugoi de cea mai joasă speţă, simplu argat la curtea guvernatorului? Răspunsul e doar unul singur: trecutul, umbrele, amintirile…toate reunit sub forma unui atât de plauzibil ş banal şantaj.

Ce e de făcut? La nivel declarativ, ceva destul de simplu: înlăturarea verigii slabe şi şantajabile şi astfel ruperea, în sfârşit, a oricărei punţi de putere pe care Băsescu o exercită în acest moment. Pentru că Băsescu o avea el de partea sa serviciile, justiţia, DNA..dar cel mai bun om al său este, acum, Victor Ponta.

17 thoughts on “Victor Ponta – slab, şantajabil, o dezamăgire”

 1. Iancule …” acuvio ” are dreptate .Problema este ca …a citat gresit ! 8) Citatul corect este : ” Toti pupat , dos , Piata Endependentei ” ! 8)

 2. un lucru e foarte clar. PNL nu prea mai are cu cine sa faca alta alianta si daca e asat de frustrat nu inteleg de ce nu renunta la USL si porneste lupta de clasa si de partid pe cont propriu.
  De ce va legati si il invionovatiti pe Ponta/USL? Rupeti voi pisica si luptati!

  Stii de ce nu o faceti? Pt ca fara PSD, PNL nu inseamna acum mai mult de 15% din voturi!

 3. @frone ! 15% voturi pentru PNL ? Care PNL ? Mai exista PNL in cadrul USL ? Vrei sa spui probabil PSD si…restul lumii !

 4. Ce sa vezi Iancule …nu le sti de pe acum ? Mai asteapta pana va venii Antonescu din SUA …si atunci sa vezi ce balamuc va fi prin biroul permanent liberal ! Cate au sa i se reproseze { pe buna dreptate frate , pe buna dreptate } lui Antonescu….poate doar de moartea lui Mihai Viteazul nu va fi acuzat !!! Din ceea ce sti tu{ ca esti acolo la ei …in interior } este adevarat ca se pregateste debarcarea lui Antonescu ? ” Marturiseste Iancule si ti s e va usura sufletul ” spune Domnul ! :)

  1. @marian despre debarcarea lui antonescu se vorbeste din 2009 cand a preluat conducerea. nu, nu se va intampla asta, cel putin pana la urmatorul congres.

 5. @ Ionut

  Primele elegeri sunt pentru PE. La cum am vazut care este pozitia unor ep PNL, imi cam vine sa pun stampila langa. Partea proasta la electoratul liberal (nu PNL), este ca sanctioneaza cacaturile pe care le faceti. Dat fiind absenteismul clasic de la euro-parlamentare, lipsa votantilor disciplinati tip PSD si ce am zis mai devreme… s-ar putea sa ai niste surprize…

  La PE sunt reprezentate interesele ROMANIEI si am mai mult decat dreptul sa intreb pe soata lu’ Crin sau pe Ramona Manescu cum mama dracului si-au permis sa voteze contra tarii.

  1. @nevermind dincolo de contra tari, mai trebuie tinut cont si de pozitia familiei politice din care fac parte. stiu, nu iti convine, dar asa e

 6. @vv Confiteor …mea culpa . Este posibil ca PNL sa aiba in momentul de fata 16% .Ce dracu unde merge mia….merge si suta ! ;-(

 7. @ Ionut

  Tocmai ai spus cu subiect si predicat ca eba si bodu au coloana vertebrala, iar valean si manescu, nu. Care parte din ROMANIA nu ai inteles? Am scris mare, ca sa se si inteleaga. Cand interesele TARII o cer, NU primeaza grupul parlamentar. Ca nu pe el il reprezinti, nu in el traiesti(scuze pt cei care s-au lipit intra-grup), nu el te voteaza. Ai dat-o de gard mai prost ca deobicei, boristic gen. Vezi ca incepi ca amesteci politica cu religia. ALDE si PNL nu sunt bor si Antonescu nu e mpf.
  PNL sa cerseasca voturi de la alde, nu de la romani. vorbim in 2014.
  eba si bodu cum au votat contra? qed

Leave a Reply

Your email address will not be published.