Victor Ponta – Dottore pe viață

Știrea zilei de ieri ar suna cam așa: „Comisia Tehnică din cadrul Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor şi Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) a finalizat raportul privind lucrarea de doctorat a fostului premier Victor Ponta. Sursele citate au declarat pentru MEDIAFAX că membrii Comisiei Tehnice, în urma unei analize a lucrării, au făcut recomandarea de retragere a titlului de doctor al lui Victor Ponta.„

Știrea în sine nu este o surpriză pentru nimeni. Sau, cel puțin, pentru nimeni din cei care pot privi lucrurile dincolo de patimă, dincolo de pasiunile pentru un politician sau altul. Plagiatul a fost unul din cuiele la sicriul politic al lui Ponta. Unul extrem de important. Pentru că i s-a lipit atât de bine eticheta de „Dottore„ dată de Traian Băsescu. Iar pentru oameni a rămas un plagiator. Și totul ar fi putut rămâne un banal scandal, dacă premierul de la acea vreme ar fi avut bărbăția să își recunoască greșeala, să își asume eventualele sancțiuni academice și astfel să închidă povestea.

Numai că Ponta a făcut ce știe el mai bine: s-a acoperit de ridicol:

– a declarat inițial că e consideră o performanță faptul că într-o lucrare de 410 pagini au fost plagiate doar 30.

– a declarat că „reglementările privitoare la citarea în ghilimele sunt ulterioare anului 2003„

– deși 3 surse confirmau plagiatul (CNATDCU, Comisia de Etică a Universității București și raportul științific de la 3 profesori de drept), Ponta găsește în Ecaterina Andronescu și Consiliul Național de Etică un nefericit sprijin, CNE fiind singura instituție care a ales să spună că nu vorbim de un plagiat.

– decizia de schimbare a regulamentului CNATDCU de către Min Educației cu doar o zi de întrunirea acesteia a fost considerată o intervenție brutală a premierului Ponta în acest subiect.

Chiar dacă academic i se va retrage cel mai probabil titlul, Victor Ponta este deja condamnat să fie un Dottore pe viață. Și asta în sens negativ. Și aceasta este doar unul din motivele pentru care, deși refuză să creadă asta, cariera sa politică la nivel mare este de mult timp sfârșită, oricât speră unii din fanii săi.

ponta

Articol publicat pe Știripesurse.ro

4 thoughts on “Victor Ponta – Dottore pe viață”

  1. Pentru orice om normal la cap , pentru orice om avand si oarece …hai sa-i zicem ONOARE , acest simplu fapt ar fi insemnat final d e cariera politica . Pentru dl. Ponta in schimb…ca pentru majoritatea politicienilor romani…..

  2. Nu tin cu Ponta/tipul este imi este antipatic/ dar toate tezele de doctorat sunt facute asa .Ponta nu a specificat insa toate sursele din care a luat informatiile scrise in teza.O teza de doctorat nu este un examen supravegheat audio video in care concurentul scrie numai ce are in cap .Teza de doctorat inseamna cercetare . ponta nu avea timp si chef de cercetare pe bune/partidul era principala grija/ si a tocmit probabil pe cineva sa faca acest lucru .A iesit o teza cu greseli de conceptie,greseli ce au fost speculate de adversarii sai.Cam atit despre Ponta si doctoratul sau de……at

  3. ps….sa nu il vaitam deoarece este tinar si poate sa sustina un alt doctorat.Poate data viitoare o sa aiba mai mult noroc.Daca nu avea aspiratii politice doctoratul actual era perfect valabil ca de traim in” romanica”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *