Vacanţe de neuitat în locuri de poveste din Bucovina

Ce poate fi mai frumos decât un concediu la munte împreună cu cei dragi? Poate mulţi dintre voi preferă marea, dar sunt convinsă că există şi iubitori ai muntelui. Dacă îţi planifici concediul şi nu ştii în ce parte a ţării să te îndrepţi, întrucât nu găseşti nicăieri o cazare liniştită, atunci poţi să  îţi îndrepţi gândurile spre Bucovina.
Loc de poveste, în care domneşte liniştea, « Raiul pe pământ », aşa cum îl numesc locuitorii zonei, ţinutul Bucovinei are nenumărate obiective turistice care ţi-ar putea crea amintiri de neuitat. În orice parte a Bucovinei te vei îndrepta, vei fi primit cu braţele deschise şi cu bucate alese de către oameni calzi, primitori, cu suflet mare.
Cel mai important aspect atunci când îţi plănuieşti o vacanţă este cazarea. Ştii că este nevoie de o locuinţa primitoare, pentru a putea trăi cu adevărat o vacanţă de neuitat. Atât timp cât locul în care te odihneşti îţi va oferi bunăstarea şi liniştea pe care o cauţi, atunci cu siguranţă vei avea parte de o vacanţă aşa cum ai visat.

Poziţionarea locului de cazare

În primul rând, cazarea trebuie să fie foarte bine poziţionată. Este foarte important că locul de cazare să fie foarte aproape de obiectivele turistice pe care ţi-ai propus să le vizitezi  în timpul vacanţei. Dacă distanţă va fi prea mare, atunci drumul va deveni obositor şi nu vei mai simţi plăcerea de a descoperi locuri noi.
    În Bucovina nu vei întâmpina această problema, pentru că, în general, pensiunile sunt poziţionate în vecinătatea celor mai renumite obiective turistice.
În al doilea rând, priveliştea din jur este un aspect important de care trebuie să ţii cont atunci când alegi un loc de cazare. Dacă alegerea ta a fost muntele, atunci cazarea trebuie să fie la munte. Există pensiuni care se află în mijlocul pădurii sau în locuri înconjurate de munte de jur împrejur.
Accesul la această pensiune se poate face atât cu maşină, cât şi pe jos. Drumul este foarte accesibil, iar peisajul din jur este nemaipomenit. Recomandate sunt drumeţiile, pentru a te putea bucură din plin de toate bogăţiile naturii.

Dotările necesare la exterior

Fiind incojurata de pădure, Pensiunea Inima Bucovinei este amplasată într-o poieniţă cu foarte mult spaţiu împrejur. Curtea este special amenajată cu locuri pentru recreere, cum ar fi iazul cu păstrăvi,  precum şi cu spaţii de joacă pentru copii, fiind locul de cazare ideal pentru o vacanţă în familie. De jur împrejur poţi vedea animăluţe, ceea ce reprezintă o atracţie pentu copii. Paintball, Mountain Bike şi ATV sunt doar câteva dintre atracţiile acestei pensiuni. Aici te poţi distra pe cinste, ieşind cu prietenii la plimbări prin pădure sau pe terenurile din împrejurimi cu bicicletele sau cu ATV-urile.
    Un plus al acestei pensiuni este stana turistică. Oaspeţii se pot bucură de mâncăruri alese, preparate din produse 100% naturale, cu specific local şi tradiţional. Stana oferă întotdeauna delicatese care nu se pot găsi oriunde, satisfăcând gusturile turiştilor cu preparate din lapte proaspăt şi brânză cu mămăliguţă. Cabană în care se ia masă la stana este foarte frumos aranjată, respectând specificul tradiţional, unde se prepară masă cu o dibăcie desăvârşită. Berbecuţul la proţap sau balmoşul sunt doar câteva din preparatele care îi atrag pe pofticioşi în mod deosebit.

Dotările necesare la interior

Cu siguranţă îţi doreşti că locul în care vei locui în perioada vacanţei sau a concediului să fie unul curat şi dotat cu toate cele necesare. Camera ar trebui să aibă paturi şi dulapuri suficiente, astfel încât comoditatea să fie primul obiectiv îndeplinit. Nu este de neglijat nici faptul că locuinţa permanentă pe care o alegi trebuie să aibă baie curată, cu toate cele necesare unei igiene corespunzătoare.

image
Oferte de cazare în Bucovina există într-un număr destul de mare, fiecare persoană putând alege oferta care i se potriveşte cel mai bine. Spre exemplu, la pensiunea Inima Bucovinei poţi opta pentru un apartament sau pentru o camera dublă, fiecare având grup sanitar propriu. În ceea ce priveşte componentele camerei, poţi opta pentru paturi matrimoniale sau twin. În fiecare camera este televizor conectat la reţeaua de televiziune, mobilă suficientă încât să ai loc pentru depozitarea tuturor lucrurilor tale în cea mai mare siguranţă. Ce atrage cel mai mult este priveliştea. De la geamul fiecărei camere poţi respiră aer proaspăt de munte, întrucât pensiunea este înconjurată de pădure.
Fiecare camera dispune de câte un balcon cu şezlonguri în care te poţi relaxa în fiecare dimineaţă, savurând cu plăcere cafeaua, bucurându-te de priveliştea de poveste.
În cazul în care îţi place să călătoreşti iarnă, pensiunea va fi mereu călduroasă şi primitoare. Şemineul te îmbie să bei un vin fiert fierbinte şi să te încălzeşti în serile geroase, iar mâncăruri bucovine aburinde te aştepta pe masă de la stana gata să fie servite.
Tot iarnă te poţi bucură de respectarea şi păstrarea celor mai frumoase tradiţii şi obiceiuri: de la colinde cântate de copii şi cete de conlindatori, până la adevărate spectacole susţinute de artişti locali.
Mâncărurile preparate din carne de porc, specifice anotimpului rece, îţi vor îndestula masă şi vei adună amintiri de neuitat pe aceste meleaguri bucovinene.
Dacă eşti nevoit să călătoreşti în interes de serviciu şi locul de întâlnire se doreşte a fi unul degajat, atunci pensiunea Inima Bucovinei este una dintre cele mai bune alegeri. Sala de conferinţă din mansardă clădirii te găzduieşte împreună cu partenerii de afaceri să luaţi cele mai bune decizii împreună într-un mediu plăcut, rustic.
După ce afacerile au fost încheiate, te poţi destinde cu colegii la o serbare câmpenească organizată adesea de această pensiune. Puteţi degusta cu toţii cele  mai renumite mâncăruri tradiţionale, pregătite de experţi culinari din zona, apoi va puteţi bucură de spectacolele oferite de ansamblurile locale.
Poţi vizită acesta pensiune şi cu ocazia sărbătorilor pascale, pentru că şi această perioada a anului îţi va crea amintiri de neuitat. Pe lângă liniştea sufletească pe care o poţi dobândi la mănăstirile din zona, pensiunea te va primi cu bucate alese şi mai ales cu obiceiurile specifice perioadei. Încondeierea ouălor este un obicei foarte  cunoscut în zona Bucovinei în această perioada. Atelierele special create de către artizani locali te vor ademeni să înveţi tehnică încondeierii, iar copiii vor fii cu atât mai mult atraşi de acest obicei.

Oferta de cazare raportată la obiectivele din zona

Nu doar mănăstirile şi bisericile reprezintă un obiectiv turistic în zona Bucovinei, ci şi natură în sine. Oferta de cazare se raportează şi la obiectivele naturale pe care le poţi avea în vedere că turist. Salina de la Cacica sau Pietrele Doamnei sunt doar două dintre cele mai deosebite locuri demne de vizitat din preajma pensiunii pe care ai putea să o alegi.
Rezervaţiile naturale, vânătoarea, gastronomia, meşteşugurile şi sărbătorile sunt alte câteva obiective şi aspecte de care se ţine cont atunci când se alege oferta de cazare.
Aşadar, turistul este pus pe primul loc. Asigurarea unei vacanţe de neuitat este principalul obiectiv al proprietarilor de pensiuni din zona. Din varietatea ofertelor de cazare o poţi alege pe cea care ţi se potriveşte cel mai bine, astfel încât timpul petrecut în vacanţă să fie unul cât mai plăcut, iar experienţă să fie una bogată, care să rămână vie în amintire mult timp.

Leave a Reply

Your email address will not be published.