Vacanța last minute – șansa celor grăbiți

Parcă timpul a luat-o razna. E un subiect despre care am tot vorbit pe aici. Despre cum el a devenit cel mai scump partener al nostru. Despre cum, deși știm că ziua are 24 de ore, noi reușim cu chiu cu vai să ne bucurăm de foarte puțin din ea, restul timpului fiind dedicat luptelor din viața noastră. Fie că vorbim de lupta de a ne face treaba la birou, de lupta de a răzbate prin traficul de nebuni din marile orașe, de lupta de la cozile din instituțiile de stat, unde ne ducem să ne plătim taxele de sclavie.

Trece atât de repede încât nici nu mai reuşim să simţim cu adevărat valoarea sa. Parcă mai ieri era decembrie, ne pregăteam de Crăciun şi aşteptam cât mai multă zăpadă. Apoi ne-am trezit deja că e Paştele, iar acum, când scriu aceste rânduri, am intrat în a doua jumătate a verii.

Şi nu că vreau să vă dau veşti proaste, dar Bănică a anunţat deja datele când va susţine concertele de Crăciun:)) )) Lăsând un pic gluma la o parte, viaţa noastră se trăieşte din ce în ce mai mult după principiul “last minute”. Şi pierdem tot ce e mai frumos din ea.

image

E greu de spus ce a-și alege, dacă aș fi pus în situația de a putea să controlez o oră din zi, al cărei stăpân să fiu. Bănuiesc că toți, instinctiv, am merge către momentele frumoase din viața noastră și, în acea oră, ne-am reîntoarce în copilărie, i-am aduce pe cei dragi alături de noi sau am retrăi momentele care ne-au făcut să fim cei mai fericiți oameni din lume.

Într-o asemenea schimbare nu putea să nu se conformeze şi turismul. Astfel că, pe lângă deja tradiţionalele sejururi pe care ţi le poţi programa din timp, agenţiile de turism au în ofertă aşa numitele “last minute”, numai bune pentru cei care s-au trezit că vine 1 septembrie şi ei nu au ajuns în Turcia încă. Ce poate fi mai simplu decât un “last minute Grecia” sau ”last minute Spania”, urmat de booking rapid, pentru ca apoi să fii deja pe plajă, bucurându-te de tot ceea ce presupune o vacanţă adevărată.

Genul ăsta de turism pare perfect pentru nehotărâţi, corporatiştii care nu ştiu când le dă şeful concediul sau fetele care sunt greu de convins. Iar anul acesta, cel mai la modă e Zakynthos 2014, vedeta verii de succes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *