USR și Alianța Noastră – partidele noi se nasc greu

Cam așa stau lucrurile și în viața reală, nu numai în politică. Elevii mai mari, dar mai puțini merituoși ai clasei, se bucură bine mersi de vacanța de vară. Sunt fie la mare, fie pe la rudele de la țară și trăiesc fiecare clipă a acestei frumoase perioade din an, fără nicio grijă. Ca să fie siguri că nu vor fi deranjați, și-ai lăsat acasă orice carte de studiu, orice bibliografie obligatorie pe care doamna învățătoare e posibil să le-o fi dat la finalul anului școlar.

În timpul ăsta, tocilarul clasei, colegul care le strică socotelile tuturor, vede în vara aceasta șansa lui cea mare. Și uite așa, în timp ce alții se bucură de vacanță, unii oameni încearcă să dea naștere unor noi proiecte politice, alături de care vor vrea să dea lovitura la alegerile din toamnă.

Hai să aruncă o privire prin bucătăria lor și să vedem cum stau acum.

USR

Imediat după rezultatele incredibile de la alegerile locale din 5 iunie, Nicușor Dan ieșea în spațiul public cu un anunț: Uniunea Salvați Bucureștiul devine Uniunea Salvați România și va participa și la alegerile parlamentare. De la acel moment și până acum lucrurile nu par a fi evoluat spectaculos. Cel puțin la nivel public nu am aflat încă de apariția a noi organizații USR în țară, nici de vreo achiziție de nume sonore care să vină alături de Nicușor și Clotilde, singurele locomotive ale partidului. Prea puțin, dacă este sp ne gândim că acum vorbim de întreaga țară, nu doar de București.

Singura noutate de moment în lungul drum al nașterii USR este un anunț de pe Facebook, plătit, în care suntem invitați să venim alături de USR, dar nimerim tot în USB.

Alianța Noastră

Creația politică a lui Marian Munteanu își trăiește și ea nașterea în această vară. Spre deosebire de boemul Nicușor, Marian Munteanu face niște mișcări mai de substanță: organizează deja filiale în mai toate regiunile țării, a luat la pas județele, face chiar și achiziții cu nume (a se vedea intrarea în partid a fostului procuror Ciprian Nastasiu).

Se vorbește deja și de posibile alianțe, chiar astăzi având loc discuții cu PNȚCD-ul lui Aurelian Pavelescu.

Screenshot_4

Nu este de neglijat nici prezența media constantă a lui Marian Munteanu la cam toate posturile de televiziune, plus o prezență activă în social media, dar și cu un site nou creat.

Este greu de spus la acest moment cât de mult vor reuși cele două noi partide să se impună în perspectiva alegerilor parlamentare. Ele sunt, la acest moment, singurele care încearcă cu adevărat să se impună pe o nișă cu un nivel de așteptare destul de mare: oameni noi, fără pete, care să poată cu adevărat să aducă o schimbare în clasa politică de la noi.

Singura certitudine este că, pentru a reuși un scor bun în alegeri, vacanța de vară nu există pentru ele. Asta în timp ce copiii mai mari ai politicii, PSD și PNL, tocmai se pregătesc de o bălăceală la mare.

Articol publicat pe Știripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.