Importanța arhitectului în construcția casei (P)

Când ne gândim la casa visurilor noastre, ne gândim la frumoasele modele văzute în călătorii, la tv, în broșurile de prezentare sau poate chiar la cei mai buni prieteni. Uneori, stilul preferat rămâne întipărit în memorie mult timp după ce l-am văzut și nu îl uităm prea curând. Alteori, ne adaptăm dorințele în funcție de cele mai moderne standarde în materie de design interior găsite în paginile de internet ale firmelor de arhitectură.

Însă în spatele perdelelor frumos colorate de la geamurile caselor construite de la zero sunt luni, poate ani de muncă ale unei întregi echipe de profesioniști cu ani de studiu și practică, fără de care „casa visurilor” se transformă într-o problemă care va afecta curând viața celor care vor locui în acel spațiu.

Arhitectul este prima persoană cu care ar trebui să discutăm în momentul în care dorim să începem construcția casei. Acesta se ocupă de toate detaliile care țin de buna desfășurare a construcției și lucrează pe mai multe planuri.

Un bun arhitect se cunoaște după anii de experiență în care a activat și numărul de proiecte din portofoliu. Arhitecții sunt foarte atenți la detalii, cunosc fizica și matematica și au o imaginație dezvoltată. Pentru a ajunge să aibă drept de semnătură (termen folosit pentru a diferenția arhitecții care se pot ocupa de proiecte față de cei în formare), un arhitect studiază timp de șase ani la o facultate de Arhitectură, după care urmează un stagiu de doi ani de pregătire sub supravegherea unui arhitect care are dreptul de semnătură obținut de minimum cinci ani. Un arhitect studiază, pe lângă partea artistică, de design, forme și culori, și partea inginerească și pe cea juridică. Mai exact, acesta va știi să ofere un efect vizual de mărire unei încăperi mici folosind surse de lumină și contraste de culori, va știi ce materiale trebuie folosite pentru a crea temperatura ideală, dar și cât de mare poate fi casa în funcție de locul în care se dorește amplasarea, pentru a nu risca o amendă.

Arhitectul este cel care va conduce echipa de muncitori după o analiză din punct de vedere legislativ și profesional, oferind toate informațiile atât în timpul lucrării cât și la finalul acesteia.

Profesional, arhitectul este cel care cunoaște toate detaliile legate de mărimile spațiilor, tipurile de materiale necesare și configurațiile pereților pentru circuitele electrice și sanitare. Arhitectul se va ocupa de selecția echipei cu care va lucra, fiind unic și direct răspunzător de rezultatul final al lucrării. De aceea, fiecare detaliu va fi notat într-un document care se va preda beneficiarului la finalul lucrării.

Legislativ, arhitectul se va ocupa de detaliile legate de documentele corespunzătoare tipului de imobil pe care urmează să îl construiască. Acesta va cunoaște tipul terenului, mărimea pe care corpul construit se poate întinde, actele necesare construirii, autorizații și documente importante. Semnătura de la finalul lucrării garantează, în locul proprietarului, răspunderea arhitectului care a condus lucrarea.

Pentru a fi pe deplin informat și mulțumit de calitatea lucrării, este recomandat ca beneficiarul să păstreze în permanență contactul cu arhitectul, să pună întrebări și să precizeze fiecare detaliu al proiectului, pentru a putea fi gândit și analizat din perspective inginerești și legislative, pentru ca rezultatul să fie cel dorit.

Cu o experiență vastă în domeniu și o echipă de muncitori profesioniști, cu multe colaborări la activ și idei susținute de planuri realiste, ușor de obținut, încă de la prima discuție, arhitectul profesionist va servi întotdeauna un produs calitativ, în limitele setate de client, la finalul lucrărilor.

Prezenți pe piața firmelor profesionale de arhitectură din Romania, cu patru puncte de lucru în orașe importante (București, Timișoara, Cluj și Alba), firma de arhitectură UP STUDIO PROJECT oferă soluții de proiectare a locuinței sau a altor tipuri de clădiri (birouri, hale industriale), oferind un pachet complet de servicii care includ atât planul proiectului cât și documentele necesare legalizării acestuia. Totodată, echipa de design vă poate oferi servicii de design interior pentru un final profesionist, calitativ și cu un aspect exact pe gustul dumneavoastră.

Experiența vastă în domeniul arhitecturii, împreună cu clienții mulțumiți de proiectele finalizate scriu, zi de zi, povestea calității pe care UP STUDIO PROJECT o oferă fiecărui client. Însă nimic nu vorbește mai bine despre plăcerea cu care echipa lucrează decât rezultatul muncii lor, pe care îl puteți găsi atât pe site-ul firmei, cât și pe canalul lor de YouTube. Să transformăm visele în realitate!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *