Unde se duc blogurile când se duc?

Deși mulți se chinuie să ne facă să credem altceva, trendul este cât se poate de evident. Eu mă uit în readerul meu și se vede asta. Mă uit și la oameni pe care îi știam extrem de activi în online și care acum abia dacă mai scriu câteva articole pe lună, sau an.

Mă uit la și mai mulți care au renunțat cu totul la visul lor de a avea un blog. De ce toate acestea? Cred că prima mare dezamăgire a multora a fost faptul că nu au făcut bani din blog. De ce? Păi pentru că toată lumea crede că dacă îți faci un blog și apoi îl lași acolo, peste câteva zile te sună cineva și îți oferă câteva mii de euro pentru non conținutul de la tine. Și când trec lunile și tu, care auziseși ce bine trăiesc bloggerii, nu primești niciun semn, trăiești o mare dezamăgire.

blogging

Unde mai pui și că întreținerea unui blog și atragerea unei comunități de cititori și comentatori e iarăși treabă grea. Trebuie să scrii constant, să scrii bine, să generezi comentarii și dezbateri. Ori când tu abia dacă aduni 2-3 comentarii pe lună, ce să faci?

Nu în ultimul rând, am observat că multă lume renunță la domeniile proprii și se revine la moda blogurilor pe platforme, mai ales pe wordpress. E un lucru trist, cu atât mai mult cu cât un blog pe domeniu poate reprezenta o semnătură extrem de puternică, iar o gazduire web performanta poate ajuta la creșterea traficului.

Și mai ales atunci când există și oferte de gazduire sau de gazduire reseller în genul celor de la Ghesi.ro, care oferă soluții pentru oricine, de la persoanele care au un singur blog de hostat, până la cei care au un adevărat business.

Una peste alta, cu tristețe o spun, rămânem din ce în ce mai puțini oameni cu adevărat pasionați de blogging. Și ceea ce părea a avea viitor, se duce în uitare.

4 thoughts on “Unde se duc blogurile când se duc?”

  1. Ai dreptate aici . Am observat ca in ultimul timp multi bloggari puternici si arhicunoscuti …au cam redus activitatea { unii si-au tras emisiuni pe la Look TV in genul ” prietenului ” tau , Chinezu }, si pe buna dreptate : cand vezi ca indiferent cat ai latra …oamenii se duc tot in directia gresita …parca-ti vine sa-ti bagi….in el de blog si sa te lasi pagubas .Mare pacat , in urma cu vreo cativa ani ….ziaristica pe blogguri devenise o parte adiacenta foarte insemnata a ziaristicii ” normale ” . Azi vad c-au ramas cateva blogguri , cateva NUME { din ce in ce mai putine } insa…si acelea se vede clar ca…se indreapta cu pasi repezi spre ceea ce faci tu reclama : gazduire web .

    1. @marian exemplul pe care l-ai dat tu nici macar nu a dat doi bani vreodata pe ideea de blog. Omul a vrut doar sa manance de pe unde poate. De cand a inceput emisiunea ii cer sa faca si el publice niste date de audienta…crezi ca le-am vazut pana acum?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *