Umilinţa la români

Am urmărit cu mare greutate tot ceea ce s-a  întâmplat zilele astea la Ploieşti, cu acei amărâţi de oameni, cu diverse grade de handicap, care se târau efectiv spre Direcţiile Sociale pentru a nu pierde bruma aia de bani pe care o primesc de la stat.

Am văzut aseară şi reacţia conducerii de la Ploieşti, care pur şi simplu sfida limita bunului simţ. Se arunca vina pe acei bătrâni, cum că ei ar fi insistat să fie umiliţi. Plus o declaraţie definitorie a unei directoare de acolo, care a spus răspicat că ea nu îşi dă demisia, că de ani buni se luptă să facă lucrurile bine.

Azi am avut şi o reacţie normală, premierul Ponta cerându-şi scuze personal pentru această situaţie umilitoare. Numai că nu este suficient. Trebuiesc luate şi nişte măsuri.

Pentru că atunci când un stat îşi umileşte oamenii în aşa fel, el încetează, de drept, să mai existe.

image

4 thoughts on “Umilinţa la români”

  1. decat sa faci pe revoltatul pe blog, mai bine ai pute-o pe tanti aia de la pnl (ca tot sunteti in acelasi partid), campeanu parca, sa rezolve problema de sistem. In primul rand trebuia sa-si ceara scuze tanti campeanu cu mult inaintea lui ponta

    1. @dany Ministerul Muncii deja a demarat o ancheta si sunt sigur ca se va lasa cu demiterea acelor incompetenti de la Prahova.

  2. Madamme campeanu trebuia sa fie prima care sa-si ceara scuze desii….nu prea stiu cum pot scuzele sa aline suferinta si mai ales umilinta acelor oameni…ce nu este de ieri de azi ci….de mai bine de ….jde ani !Mai ai cateva zile si pleci la Bruxelles….n-ai decat sa faci o reclamatie si p’acolo 8) …ce zici de o intrebare si de acest gen pentru europarlamentarii romani si cei din alte tari UE :P ana cand va dura aceasta umilire si umilinta a poporului roman ???

  3. S-a ajuns in aceatsa situatie din vina coruptilor care au dat certificate medicale/handicap pentru scutirea de munca. Ai uitat de cazuld e la Bistrita cand intr-o localitate aproape toti locuitorii erau nevazatori dar conduceau masinile? Despre asta este vorba, din pacate.
    Pe de o parte oamenii sunt tarati pe drumuri ca sa dovedeasca ca li se cuvine un anumit drept pentru ca sa se piarda in multime cazurile frauduloase.

Leave a Reply

Your email address will not be published.