Turbosuflanta și rolul ei

Turbosuflanta este acel element care folosește energia gazelor de evacuare ce sunt emise de motor pentru a comprima aerul. Motorul are nevoie de aer pentru a putea arde combustibilul, cu cât cantitatea de aer primită este mai mare, cu atât mai multă energie are motorul și mașina va fi propulsată cu o energie mai mare.

Turbosuflanta a fost proiectată de Dr Alfred Buchi la începutul secolului XX. Turbosuflanta a dost folosită pentru prima dată pe motoarele diesel, dar nu pe automobil, ci pe vapoare. Abia în 1962, compania General Motor a dezvoltat turbina pentru mașinile din gama Chrevrolet. Dacă vrei să găsești mai multe informații sau vrei sa gasești o gamă mai variată de modele și vei găsi mai multe oferte pentru turbosuflante Cluj.

GAR740611-2002_4-b-100-715x540

Turbina poate fi afectată de câteva lucruri aparent marunte, dar pe care le ignorăm mai de fiecare dată atunci cand ne asezăm la volanul mașinii.

Dacă vrei să prelungești atât viața turbinei trebuie să respecți câțiva pași simpli:

  • Accelerați motorul numai după ce presiunea uleiului a fost stabilizată alfel riscați să afectați atât turbina, cât și motorul. Dacă presiunea uleiului nu a fost stabilizată, turbina nu a reușit să se lubrifieze corespunzător iar acest lucru poate avea consecințe grave asupra ei.
  • Nu opriți brusc motorul, pentru că turbina nu va reuși să își scadă tot atât de brusc temperatura și nici să reducă din viteza turatiilor într-un timp atât de scurt.
  • Dacă mașina nu a fost folosită de foarte mult timp este indicat să porniți motorul și să îl lasați în starea de repaos pentru câteva minute. Acest lucru îi va permite si întregului sistem să ajungă la o temperatură normală. Acest lucru este recomandat să faceți același lucru și în cazul în care afară este frig, mai ales când sunt multe zile friguroase.

Ai grijă de mașina ta, și acordă-i toată atenția, dacă observi că mașina scoate un fum negru e cazul să o duci la mecanic pentru că turbina s-ar putea să aibă ceva probleme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *