Tu te piși pe el de vot, politicienii se pișă pe tine

Din nou a răbufnit spiritul de revoltă în societatea civilă românească. Bine, nu în toată, ci în acei corifei reprezentați de acea zeiță care acum ceva timp purta mândru un tricou pe care scria: ”Mă piș pe el de vot”.

Și îi auzi pe toți cum ciripesc în cor că nu are rost să mergi să votezi, că nu ai pe cine alege, că oricum votul tău nu contează și nu face nicio diferență. Ca să fiu mai blând decât în titlu, îi suspectez, pe cei ce spun asta, de naivitate. Sau, poate, de interese ascunse.

Votul este vorba supremă de exercitare a puterii poporului într-o democrație. Este momentul când tu, ca om, deții soarta unei țări în mâinile tale. Și cine îți spune că nu contează ce alegi tu, te minte ! Adu-ți aminte de niște alegeri ce au avut loc în SUA acum ceva ani, când diferența dintre Al Gore și Bush a fost de doar câteva voturi, de au stat să numere oamenii ăia iar și iar, să fie siguri că nu e o greșeală.

De mai bine de 25 de ani, doar o mică parte din români aleg ce să se întâmple cu această țară. Iar restul stau și se plâng apoi de tot. Poate ar fi cazul să ieși la vot, să fii tu cel care decide viitorul tău, să ai conștiința împăcată.

Sau, mai neaoș spus: nu te mai pișa pe votul tău, pentru a nu le da iar politicienilor posibilitatea de a face același lucru pe tine !

mapis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *