Tu și nebunia, un cântec de karaoke

Ai simțit vreodată că ești aproape să clachezi? Că nu știi dacă, odată căzut, mai ai și puterea să te ridici? Ai simțit vreodată că orice ai face, ești și vei fi singur? Că întrebări fără răspuns îți cutreieră mintea? Că nu mai ai somn, că stresul este din ce în ce mai mare cu fiecare zi.

Că timpul este din ce în ce mai comprimat, că nu îți mai ajung nici 50 de ore să rezolvi tot ceea ce ai de făcut? Nu ești singurul care simte asta. E o realitate din ce în ce mai prezentă în viața noastră, în timpurile pe care le trăim. Unii reușesc să supraviețuiască tuturor acestor factori, alții clachează și aleg o ieșire nedemnă din scenă.

Viața nu este deloc ceva ușor. Viața presupune tot timpul alegeri, lupte, înfrângeri, uși închise, lista poate continua la nesfârșit. Da, viața este și bucurie, fericire, iubire, belșug, lipsa oricăror griji, dar asta se întâmplă unui număr infim de oameni, aproape de neluat în seamă când discutăm despre realitate. Am putea scrie romane despre toate bolile, nu neapărat fizice, ci mai degrabă psihice, care afectează o bună parte din lumea de azi.

image

Ai trecut și tu, sunt sigur, măcar o dată în viața ta, pe lângă cineva care vorbea singur, se certa singur, cu voce tare. Ai văzut și tu, măcar la știri, unde a putut să ducă fie doar și o clipă de nebunie: crime oribile, nedemne nici măcar de un animal, gesturi oribile față de copii, față de cei dragi. Toate acestea sunt parte a realității noastre. Cu o mediatizare excesivă ajungem, nu de puține ori, să simțim cum ne sufocăm, acaparați și de problemele noastre dar și de ale celorlalți.

Tot ceea ce se întâmplă se datorează și faptului că românii au, din păcate, o jenă în a-și recunoaște limitele, căderile, astfel încât să decidă să se rupă un pic de probleme. Încă mai cred că este o rușine să mergi la un psiholog, cu care să poți să discuți cele mai intime gânduri ale tale și să cauți o soluție la probleme. Acesta este un lucru care trebuie să se schimbe, oamenii trebuie să învețe că niciodată nu ești singur și că, atunci când ai o problemă, e bine să apelezi la niște profesioniști care să te ajute cu adevărat.

Eu unul, mi-am găsit soluția de a mă deconecta, de a mă bucura de fiecare zi de viață. Mi-am transformat camera, în fiecare weekend, într-un studio mixer dj profesionist, dotat cu tot ceea ce trebuie. Pentru că degeaba ai voce, dacă nu ai parte și de microfoanele de studio care să ți-o scoată în evidență și, logic, de acel set de boxe active profesionale care să facă să răsune casa.

Și uite așa, deși și în viața noastră sunt probleme, în fiecare weekend casa răsună de vocile unor nebuni care se cred cel puțin în finala de la Vocea României.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *