Tu de unde mai faci rost de bani?

Pentru cine citește zilele acestea știrile din zona financiar bancară, veștile par mai triste ca niciodată. În unele țări se renunță la cash și se va merge doar pe varianta cardurilor. Poate e bine, poate nu, greu de anticipat. Am văzut că și pe la noi se face o încercare, momentan sub forma unei campaniia unui important lider al pieței cardurilor, la care au aderat deja o serie de vedete.

Eu, unul, nu îi văd pe români renunțând la ideea e a avea banii în mână, la plăcerea de a-i număra pe nerăsuflate, pentru ca apoi să îi dea repede pe datorii și să nu mai rămână cu nimic. Vorba ceea, ce e în mână, nu-i minciună.

image

O altă știre care a făcut vâlvă în urmă cu câteva zile a venit de la o declarație a șefului BNR, Mugur Isărescu, care le-a transmis bancherilor că există un sentiment de revoltă a populației împotriva lor și că ar fi bine să iasă în public mai des și să le explice oamenilor cum stau lucrurile. Fără îndoială că este binevenită și o comunicare mai bună, dar asta nu rezolvă cu adevărat problemele. Clauzele abuzive, problemele cu cei care au luat credite în franci elvețieni, modul abuziv în care băncile au golit conturile oamenilor fără niciun avertisment, toate aceste lucruri au făcut să crească furia oamenilor.

Într-o astfel de situație, nu are de ce să te surprindă o statistica care spune că din ce în ce mai mulți oameni apelează la împrumuturi de la Provident, acolo unde, deși costurile sunt mult mai mari, oamenii știu măcar exact cât au de achitat de la bun început. Cu o ofensivă mediatică foarte puternică, cu oameni din ce în ce mai apăsați de griji și de probleme, a face rost de bani e din ce în ce mai greu. Și atunci, fie că îți place sau nu, alegi varianta cea mai la îndemână, sau poate singura.

Leave a Reply

Your email address will not be published.