Tu când ai primit ultima dată un masaj?

Una din ştirile amuzante ale ultimei perioade ne spunea cum nişte reprezentanţi ai unei direcţii financiare, aflaţi în timpul programului, s-au dus, ca nişte oameni care se respectă, la un masaj erotic şi de relaxare. Și nu, nu ne referim la oferte speciale la fotoliile de masaj. Căci vorba ceea, dacă bani nu aducem la buget, măcar să ne relaxăm. Bineînţeles că respectivii au plătit cu funcţia escapada respectivă, dar ştim foarte bine că nu sunt un caz singular.

Acum, lăsând un pic gluma şi intrând pe fondul problemei, subiectul acestor saloane de masaj erotic, de fapt, subiectului sexului vândut în totalitatea sa, preocupă majoritatea guvernelor lumii. De ce acest lucru? Pentru că vorbim de o sursă de finanţare imensă pentru bugetul statului. Care, cel puţin în acest moment nu este reglementată cum trebuie şi reprezintă o sursă de evaziune fiscală greu de estimat.

image

În unele state, precum Olanda, de exemplu, acest lucru a fost înţeles de la bun început şi sexul este un business ca oricare altul, care aduce încasări bugetare de miliarde, şi un turism înfloritor. Alte state, precum Elveţia, se mişcă timid în această direcţie şi au creat nişte cafenele speciale pentru cei care vor să beneficieze de serviciile unei prostituate.

La noi, în România, subiectul acesta este extrem de delicat. De fapt, nici măcar nu este luat serios în discuţie. Asta deşi ştim cu toţii că este o adevărată industrie a sexului în România. Avem mii de locaţi gen masaj club sub paravanul cărora se vinde sex pe bandă rulantă.

Avem sute de mii de videochaturi deschise fie din apartamente luxoase sau din cele mai derăpănate locuri posibile. Şi nu în ultimul rând avem, cred, câte o prostituată la fiecare colţ de stradă. Câţi bani se învârt în jurul acestor servicii? Pe puţin un miliard de euro. Cât pierde statul din treaba asta? Sute de milioane.

Astfel că se naşte o întrebare: Ţinem în continuare sub preş această situaţie, sau putem fi capabili să declanşăm o dezbatere publică în ceea ce priveşte legalizarea prostituţiei? Suntem, fără îndoială, un popor care a avut mult de suferit pe vremea comunismului, iar unul din lucrurile care ne-au fost amputate a fost capacitatea de a accepta deschis anumite lucruri. Avem, în acelaşi timp un puternic filon ortodox aici, iar acest lucru înseamnă o opoziţie extrem de puternică faţă de o astfel de dezbatere. Dar eu cred că şi Biserica noastră strămoşească este conştientă că oricum aceste lucruri există şi că cel mai bun lucru pe care îl putem face este să le discutăm deschis.

Pentru că nu cred că există vreun om care să nu spună că a fost tentat de ideea unui masaj erotic, sau căruia nu i-a făcut cu ochii, cândva, o fată frumoasă, dar săracă şi forţată să se prostitueze. Şi dacă tot nu poate nimeni arunca o piatră, mai bine putem încerca să rezolvăm problema.

Şi să ajutăm astfel şi sărmanul buget al statului, că tot a scos guvernul varianta de buget la dezbatere și deja se vede cât de prost se anunță anul.

Leave a Reply

Your email address will not be published.