Tu ce părere ai de alăptatul în public?

Acesta este unul din subiectele abordate într-o discuție pe care am avut-o cu o prietenă dragă mie, chiar zilele trecute. Dincolo de faptul că ne amuzam amândoi despre cum putem vorbi pe absolut orice temă, am ajuns la o concluzie importantă: suntem amândoi de aceeași parte a baricadei: da pentru alăptatul în public.

Pe bune, chiar atât de ipocriți suntem? Mai avem un pic și suntem de acord cu legalizarea homosexualității, dar nu suntem în stare să privim o femeie care alăptează? Și asta nu e neapărat o chestiune pe care o regăsim doar la noi în țară, ci chiar și în locuri unde ai zice că vorbim de o civilizație înaintată.

Și uite așa am ajuns din vorbă în vorbă până la Spectra. Ce este Spectra? Este unul din cele mai cunoscute branduri din SUA și din Australia, pe nișa pompelor de alăptare. Dacă întrebi orice femeie care a avut ocazia să folosească aceste pompe, vei primi mereu același răspuns: sigure, confortabile, inovative și la prețuri atractive.

image

Toate cercetările medicale au confirmat și au reconfirmat beneficiile alăptării copilului. Și nu vorbim aici doar de o chestie medicală, vorbim inclusiv de relația incredibilă care se construiește între mamă și copil. De sănătatea psihică a ambilor, de atâtea lucruri bune care vin ca urmare a unei alăptări. Dar despre toate astea cred că cel mai bine v-ar povesti chiar mamele.

Eu, ca să închei această postare într-o notă amuzantă, nu pot să nu îmi aduc aminte de o secvență celebră dintr-un film la fel de celebru, ”Un socru de coșmar”, cu la fel de celebrul Robert de Niro și al său aparat de alăptare gândit pentru ca nepotul său să accepte în continuare laptele matern. Trebuie să recunosc că acea secvență a fost epică.

Întrebarea însă rămâne și eu chiar sunt curios: voi considerați că alăptatul este un act de intimitate și nu ar trebui să fim invadați în spațiul public cu astfel de imagini sau nu vă deranjează și vi se par pur și simplu un gest normal?

Leave a Reply

Your email address will not be published.