Tu ce le dăruiești celor dragi de Paște?

Parcă timpul a luat-o razna. E un subiect despre care am tot vorbit pe aici. Despre cum el a devenit cel mai scump partener al nostru. Despre cum, deși știm că ziua are 24 de ore, noi reușim cu chiu cu vai să ne bucurăm de foarte puțin din ea, restul timpului fiind dedicat luptelor din viața noastră. Fie că vorbim de lupta de a ne face treaba la birou, de lupta de a răzbate prin traficul de nebuni din marile orașe, de lupta de la cozile din instituțiile de stat, unde ne ducem să ne plătim taxele de sclavie.

Trece atât de repede încât nici nu mai reuşim să simţim cu adevărat valoarea sa. Parcă mai ieri era decembrie, ne pregăteam de Crăciun şi aşteptam cât mai multă zăpadă. Apoi ne-am trezit că se apropie Paştele, chiar dacă, acum când scriu aceste rânduri, avem ninsori prin țară.

Şi nu că vreau să vă dau veşti proaste, dar Bănică a anunţat deja datele când va susţine concertele de Crăciun:)) )) Lăsând un pic gluma la o parte, viaţa noastră se trăieşte din ce în ce mai mult după principiul “last minute”. Şi pierdem tot ce e mai frumos din ea. E greu de spus ce aș alege, dacă aș fi pus în situația de a putea să controlez o oră din zi, al cărei stăpân să fiu. Bănuiesc că toți, instinctiv, am merge către momentele frumoase din viața noastră și, în acea oră, ne-am reîntoarce în copilărie, i-am aduce pe cei dragi alături de noi sau am retrăi momentele care ne-au făcut să fim cei mai fericiți oameni din lume.

Într-o asemenea schimbare nu putea să nu se conformeze şi să integreze și conceptul de cadouri de Paște pentru copii sau de coșuri de Paște, cele care au prins foarte bine mai ales în zona corporatistă, acolo unde avem parte de un adevărat pelerinaj al cadourilor personalizate cu iepurași de fel și fel de dimensiuni. Îmi place să cred că, dincolo de business-uri, a oferi cadouri, a ne bucura de fericirea celor dragi când sunt surprinși cu mici gesturi, ne reprezintă pe noi ca oameni într-o perioadă în care suntem învățați să fim mai buni, mai darnici.

Și să nu uităm niciodată că în jurul nostru sunt oameni care se pot bucura la cel mai mic dar. Chiar dacă acest dar înseamnă o vorbă bună.

Leave a Reply

Your email address will not be published.