Tu când ai zâmbit ultima dată?

Nu cred că mi-a fost vreodată în viață frică de ceva mai mult decât de dentist. Poate doar de păianjeni :)) Revenind,am fost la o clinică de stomatologie din București, săptămâna trecută. Și a fost o experiență extrem de reușită.

Am o problemă cu măsele. De minte sau de ne-minte, nici nu mai contează. În ianuarie mi-am scos o măsea de minte, acum mi s-a spart o altă măsea. Vârsta, ar zice unii. Se pare că mă apropii cu pași repezi de pensie și de proteză dentară. Măcar, așa cum spuneam mai devreme, am scăpat de frica de dentist și asta datorită unor oameni extrem de speciali, care m-au învățat că se poate lucra și cu blândețe, vorbind cu omul, explicându-i procedurile, încercând să îi înlături temerile.

Și uite așa am discutat și am aflat care sunt avantajele unui procedeu de chirurgie dentară, care sunt costurile și mai ales, cât de periculoasă și de dureroasă sau nu este procedura. Nu are rost să ne ascundem după deget, puțini sunt cei pe care bătrânețea îi prinde cu mai mult de 3-4 dinți naturali în gură. Și asta nu neapărat pentru că nu ar avea grijă să aibă o igienă bună, sau pentru că nu ar avea grijă la alimentație. Din contră.

Numai că acesta este cursul vieții. Și al dinților. De la prima ta vizită la dentist, atunci când ești copil, începi încet încet să conștientizezi că va veni momentul când proteza dentară îți va fi cel mai bun prieten. Ca atare, dacă ai posibilitatea, dacă ai și finanțele necesare, recomandarea medicilor stomatologi este să începi din timp lucrările la un implant dentar care să îți asigure și un zâmbet frumos, dar și o gură sănătoasă, ferită de dureri, de carii, de nopți nedormite. Și, mai ales, cu tratament  care te scapă de o problemă serioasă, cea a parodontozei.

Vei vedea că investiția merită cu totul și se și amortizează în timp, dacă stăm să ne gândim că vizitele la dentist se vor reduce considerabil. Nu că nu ar fi, dacă este să ne luăm după statisticile care ne spun că mulți români nu dau cu anii pe la dentist. Sau că românii cheltuiesc cei mai puțini bani pe produsele de igienă orală.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *