Totul despre cercei: ce inseamna si care este povestea lor in diverse colturi ale lumii

Cerceii sunt podoabe pe care orice femeie le adora. Insa semnificatia lor este mult mai mare, in unele culturi si traditii fiind talismane de protectie si care aduc bunastarea in casa. Poate nu stiati, dar in est, mai precis in India, cerceii se numesc Karan Phool, ceea ce inseamna „floare la ureche”. In mod traditional, au servit nu numai ca decor, ci si ca talisman. Intr-adevar, este important sa combinati aceste doua calitati in cerceii dvs. Astfel de calitati le veti gasi intotdeauna la adresa https://www.hypnotica.ro/cercei. Ca ornament, cerceii sunt cei mai eficienti. La urma urmei atrag cea mai mare atentie spre fata noastra. In plus, cerceii mari sunt foarte favorabili pentru o femeie casatorita, intrucat afirma statutul ei. In culturile estice, se spune ca, cu cat o femeie are mai multe podoabe pe ea, cu atat atrage bunastarea in casa. Intre timp, cerceii sub forma de flori sau cu astfel de  modele, disponibili si pe site-ul hypnotica.ro, din cele mai vechi timpuri pana in zilele noastre, se bucura de cea mai mare popularitate. Ei reflecta tandretea, tineretea, perfectiunea spirituala si inocenta – principalele atribute ale caracterului unei femei. In plus, se spunea ca cerceii protejeaza femeia de influenta oricarei energii negative. In special lucrurile stralucitoare indeparteaza tot ce este negativ, asa ca, cei din India cred ca atunci cand o femeie are multe ornamente – isi protejeaza frumusetea de deochi.

Stiati ca, in cele mai vechi timpuri, o femeie avea douazeci si noua pana la treizeci de seturi de bijuterii in India? In special cercei, pentru fiecare zi din luna! Cu toate acestea, pentru o femeie moderna, este recomandat sa poarte cercei in zilele saptamanii, in conformitate cu semnul planetar. Acest lucru, potrivit astrologilor, ar trebui sa asigure sanatatea si succesul in afaceri.

Deci, luni (in ziua lunii) purtati cercei cu perle, cristal, amazonit si piatra lunara.

Marti (ziua lui Marte) – ametist, jasp rosu, coral si uneori diamant.

Miercuri – ziua lui Mercur – este ziua perlelor, cristalului de roca, agatei, crisolitului si carnelianului.

Joi – Jupiter va alege cercei cu safir, lapis lazuli, kianit si turcoaz albastru.

Vineri – pentru a va armoniza cu Venus, alegeti berilul, jadul, culoarea turcoaz a apei de mare, smaraldul si uneori perlele.

Sambata – in ziua lui Saturn, purtati cercei cu onix, jasp, topaz si malachit.

Duminica – Soarelui ii place granatul, rubinul, crisolitul si diamantul.

In plus, daca aveti probleme de sanatate, trebuie sa luati in considerare acest lucru. In special, pentru durerile care apar ca urmare a inflamatiei sau apar ca urmare a suprasolicitarii, ori dureri nocturne, din cauza traumelor, purtati cercei cu pietre transparente. Daca preferati argintul, atunci purtati-l cu jad, jasp, agate, hematite si lapis lazuli. In randul oamenilor a existat o crestere considerabila a credintei populare in proprietatile terapeutice ale pietrelor: se credea ca perlele indeparteaza stresul si bolile de inima, in timp ce coralul rosu era folosit pentru a atenua durerea sau durerile de inima si pentru a readuce veselia; topazul a vindecat boli mentale si a ajutat in dragoste.

Din cele mai vechi timpuri cerceii din urechi au fost un semn al dezvoltarii spirituale si al statutului social ridicat. Piercing-ul urechilor a fost raspandit in toate partile lumii. Scopul operatiunii a fost nu numai decorativ, ci si protectia proprietarului impotriva influentelor malefice. Ne vom concentra in mod special in a spune povestea cerceilor din antichitate, a semnificatiei lor in Africa, Asia si Orientul Mijlociu si valoarea lor in Europa intre 1500 si 1700. Dupa cum am artat cercetarile, cel mai vechi cercel gasit si documentat apartinea unui barbat! A fost cercelul unui rege sumerian care a guvernat orasul-stat Ur care s-ar fi aflat pe locul Irak-ului de azi. Aici avem deja alte dovezi ale valorii si semnificatiei cerceilor in antichitate: regalitate si putere. Si prima carte a Bibliei vorbeste despre cercei, fiind definiti ca si talismane. Sa nu mai vorbim despre popularitatea lor in vechea civiliatie egipteana, unde fiecare obiect purtat avea un anumit sens. Sa luam un exemplu, crucea Ankh, produsa in forme diverse, care era simbolul suprem al vietii si a fortei divine. Chiar si in ziua de astazi Ankh-ul este un clasic in istoria confectionarii bijuteriilor. Numeroasele comori funerare ale acestei culturi ne amintesc, de asemenea, cum un ornament pretios ar putea insemna in cele din urma trecerea intr-o noua viata. De asemenea, putem mentiona ca statuile egiptene isi infatisau adesea pisicile iubite, care purtau si cercei pentru a-si aminti sacralitatea acestor animale.

Pe vremea Imperiului Roman, cerceii in forma de disc cu insertii sub forma de divinitati sau flori au fost in mare voga. In perioada elenica, clientela a devenit mai larga si mai putin bogata. Astfel s-au nascut primii cercei si bijuterii din teracota aurita. Taranto a devenit un centru infloritor al acestui tip de productie. Zeii Nike (zeul victoriei) si Eros (zeul iubirii) impodobeau in mod obisnuit cerceii acestei perioade. De asemenea, au fost faimosi cerceii cu pandantive sub forma de pasare, cum ar fi o lebada, un paun sau un porumbel, cu semnificatiile lor simbolice relative. Intre timp, cerceii circulari erau ciopliti sau gravati cu figuri de animale precum capul leului, taurul, linxul sau gazela.

 In Africa, cerceii au o semnificatie magica, ritualica si religioasa intr-un mod cu totul special, chiar si in zilele noastre. Ca si in alte parti, confectionarea de bijuterii este o expresie a sufletului si un simbol al prosperitatii si protectiei. In Orientul Mijlociu, semiluna a fost cel mai raspandit design al cercelului de-a lungul istoriei, cu o semnificatie legata de toate fazele acestei planete, precum si de capacitatea de a se reinnoi. In America Centrala, pe de alta parte, cerceii de jad au devenit raspanditi, ca in China, unde jadul a fost (si inca este) taiat si sculptat pentru a crea stiluri particulare de cercei, motivele florale fiind una dintre temele preferate.

Daca doriti si dvs. cercei care va pot aduce bunastare si bucurie, alegeti minunatele podoabe de la hypnotica.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *