Până și Tolontan mai greșește

E ceva cu totul special în scandalul Național Arena. Și este ceva ce ne definește pe noi ca nație, aș îndrăzni să cred. Avem, așadar, un stadion care nu are autorizație de securitate la incendiu. O spun, la modul cel mai clar cu putință, toate documentele venite dinspre IGSU. Avem o Primărie care și-a asumat, prin primarul interimar Răzvan Sava, măsura deloc populară, dar absolut necesară, de a interzice orice fel de evenimente pe un stadion ce nu prezintă garanții 100% pentru siguranță spectatorilor.

Refuz să cred că, după tragedia de la Colectiv, mai există în societatea românească oameni, autorități, care să vină și să spună: ”Las-o, băi, merge și așa”.

Care este de fapt povestea cu Arena Națională?

Stadionul a avut recepția făcută, chiar și cu niște costuri umflate la modul cel mai nesimțit, chiar și cu un acoperiș despre care toată lumea de la acea vreme a spus că este inutil și costisitor. Iată că s-a dovedit și periculos. Acum, toată lumea vine și se uită la Primăria București și spune: ”Dați, domnule, drumul la stadion, cum e posibil așa ceva?” Primăria vine, cu documente, și spune: ”Nu există autorizare pentru siguranța la incendii, nu putem lua o astfel de măsură”.

arenanationala

Aici este momentul când, surprinzător, avem de-a face cu o fractură. De logică, de bun simț. E acel moment când un om, un primar, este acuzat că respectă legea. I se spune că face doar un joc politic, de imagine, că de fapt, stadionul poate fi redeschis.

Iar portavocea acestui cor este chiar Tolontan. La fel cum istoric este și momentul în care Tolo spune că Sava, consiliat de o echipă de comunicare extrem de puternică, ”și-a calculat el că neasumarea redeschiderii Arenei Naționale slujește legii”. Aici nu vorbim de calcule politice și personale, vorbim de niște lucruri scrise negru pe alb în niște documente oficiale.

Ori, despre ce vorbim aici? Tolontan ne îndeamnă să nu respectăm legea?

E cât se poate simplu. Mingea nu este la Primărie. totul ține de Ministerul Dezvoltării, al cărui agreement este absolut necesar. Nu există nicio altă modalitate, orice alt mod ar reprezenta un tertip de a eluda legea.

Și nu, chiar nu cred că mai putem să acceptăm o variantă de genul ”să deschidem Arena Națională pe semnătura nu știu cui”. Nu de alta, dar este posibil ca acea semnătură să devină necrolog.

2 thoughts on “Până și Tolontan mai greșește”

  1. Razva Sava asta , primarul interimar al Bucurestiului…nu-i cumva de la voi de la ” PNL ” ??? Da , ai dreptate , costurile Arenei Nationale au fost umflate la modul cel mai nesimtit posibil insa, fara suparare dar , acea copertina a fost omologata in Germania iar nemtii , acea firma ce produce respectivele copertine , nu prea se joaca cu…focul . Mie-mi pare o aiureala chestia asta caci o pun volens nolens pe acelasi plan cu declaratia ministrului ” tehnocrat ” al sanatatii care …pur si simplu a reusit sa ingroape definitiv o firma romaneasca ce producea lactate . Insa , daca patronul roman al respectivei firme probabil ca n-are suficienti bani pentru a data statul roman { adica s a platesti inclusiv matalutza Iancule } in judecata in schimb , pe aia din Germania chiar nu-i plang d e lipsa banilor si cred ca din acest motiv , nici macar dl. Tolontan nu-si permite sa-i acuze de ceva precis .Apropo Iancule fratele meu crestin 8) , iti mai mentii hotararea de-al vota pe Nicusor Dan { spuneai ca …” te reprezinta ” ca , ai incredere in el } pentru functia d e Primar General sau asculti directivele partidului { care ” partid ” ca-s doua totusi ? } si-i vei acorda sufragiul lui Orban Ludovic ? Intreb si eu de curiozitate , s a pot dormi linistit la noapte . Ai grije ce spui caci , Sarcasticul…nu doarme 8)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *