Testul “Buldogul” pentru PNL

Putem să trecem cu vederea acest subiect, cum încearcă mulți, sau putem să discutăm corect și cu datele pe masă. Situația noului PNL, în acest moment, este una teribil de grea. Declarațiile lui Gabriel Sandu, nu știm cât de reale sau nu, lovesc extrem de puternic în imaginea PNL, sau a noului PNL, ca să fim corecți.

Să o luăm metodic, cu declarația omului:

Pentru asta aşteptările liderilor politici ai PDL era să sprijin campaniile electorale.

Astfel, toate cheltuielile şi obligaţiile cu acest scop au fost dispuse ordonate chiar sub presiuni efectuate de conducerea PDL, respectiv EMIL BOC, ELENA UDREA, VASILE BLAGA, ADRIEAN VIDEANU, RADU BERCEANU, ROBERTA ANASTASE, ALIN ALBU, GH. ŞTEFAN etc. Iar asumarea de către mine a acestor obligaţii viza condiţionarea pentru menţinerea în funcţia de ministru al comunicaţiei şi societăţii informaţionale.”

Așadar, numele co-președintelui PNL, Vasile Blaga, apare, în clar, într-un dosar de corupție fără precedent, într-o adevărată rețea mafiotă, legată în mod direct de finanțările unor campanii electorale. Ca o ironie a sorții, Vasile Blaga este unul din cei care au reprezentat PNL astăzi, la discuțiile cu președintele Iohannis, unde, printre altele, s-a discutat și despre finanțarea partidelor.

subiectiv-vasile-blaga-urmasul-bratienilor-289725 

Mediatic vorbind, pentru PNL, această situație este una din care pierde oricum. Chiar dacă aceste informații nu sunt veridice și nici nu se ajunge la situația ca Vasile Blaga să fie invitat să dea explicații pe această tema, mass-media rostogolește la greu subiectul, cu binecunoscutele sale etichete: corupți, mafie.

Dacă însă tot ceea ce a declarat Sandu se confirmă, vorbim de un veritabil tzunami pentru tot ceea ce vrea PNL să facă, plecând de la momentul 0, reprezentat de alegerile din noiembrie și de acel parteneriat cu președintele Iohannis și românii care vor altceva.

Ce e de făcut? Ca și o părere personală, ideală ar fi o retragere din partid, până la lămurirea acestor acuzații, a tututor celor care își au numele menționat. Din păcate, mă îndoiesc că va fi așa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *