Taberele educaționale – alternativa la o vacanță prea lungă

Vine vara. De fapt, calendaristic a și venit. Dar, odată cu vara, vine și vacanța școlară cea mai lungă dintr-un an, cea pentru care, de fapt, se și merge la școală. Căci ce ar fi această dulce bucurie a trei luni de vacanță, fără un chin de jumătate de an în care nu auzi decât de predat lecții, de teste, de teze, de examene.

Pe vremea mea (da, îmi permit, de la cei 33 de ani ai mei, sa vă vorbesc de o vreme a mea :)) ) ), vacanța de vară era un adevărat șir neîncetat de joacă, de stat în curte, de mers la neamuri și de multă distracție. La care mai asezonam, nu foarte mult și mai ales de gura mamei :P și deja cunoscuta lista de lecturi obligatorii. Pe care, pe vremea aceea o uram din tot sufletul, iar acum îmi dau seama cât de mult m-a ajutat. Fie doar și dacă spun că astfel mi-am făcut un obicei de a citi cât mai multe cărți, fie vară, fie iarnă.

Dacă ne uităm la generația de azi, la lipsurile de care dă dovadă această generație, vom înțelege cât de mult contează să citești și o carte, nu numai citate din Radu F Alexandru sau, mai nou, Tâmptamas ăla.

irlanda

Nu de puține ori am întâlnit oameni, părinți, care nu erau mulțumiți cu gândul că al lor copil va sta degeaba o vară întreagă. Care își făceau temeri pentru faptul că, odată scos din ritm, copilul va fi cu greu repus într-un ritm normal de învățare și studiu. Și care, pentru a evita asta, îi fură copilului din bucuria vacanței, din nevoia de a se relaxa și de a se bucura din copilărie. Îi duc la afterschool, îi țin ca pe niște sportivi de performanță la cursuri de înot sau de tenis. Pentru mulți copii, chiar dacă nu o vor spune, poate fi prea mult.

Tocmai de aceea există o alternativă care și pe vremuri făcea furori, e adevărat, într-un mod mai puțin distractiv ca acum: taberele educaționale cu Amaryllistour.ro, tabere în care copiii se pot și distra, dar pot și învăța, vorba românului, împușcând doi iepuri dintr-o lovitură.  Și dacă tot vorbim de vacanțe, nu avem cum să excludem din povestea asta și părinții, care merită și ei o vacanță. Și pentru ei, acestea sunt prețurile pentru vacanțe în Albania, o destinație din ce în ce mai căutată de turiștii români.

Acestea fiind spuse, sa vină vacanța !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *