Suspendarea lui Băsescu – discursul din Parlament

Existau ceva voci care spuneau că Băsescu vine azi în Parlament să îşi dea demisia. M-am gândit că poate au dreptate şi că Băsescu va încerca o ieşire onorabilă din scenă.

Nu a fost aşa. Un discurs şters, cu argumente foarte slabe. Din 2007, de la prima suspendare, până azi, Băsescu are aceleaşi argumente. Dar hai să trecem un pic prin ele:

“Mulţi credeţi că instituţiile statului mai sunt ca în 2004…vă înşelaţi amarnic. Sunt 8 ani, de când, cu migală şi perseverenţă s-a construit independenţa justiţiei. Singurul scop al acestei suspendări este acapararea justiţiei” – are dreptate tiranul, de 8 ani, cu migală s-a lucrat la justiţie, dar nu la independenţa ei, ci la transformarea ei într-un instrument politic de şantaj şi inducere a fricii.

“Declaraţiile mele au fost expresia parteneriatului pe care l-am avut cu cei de la guvernare.  Ţin să le mulţumesc românilor că şi-au salvat ţara de la o criză puternică prin propriile sacrificii” – românilor nu prea le pasă de mulţumirile tale. Pentru că da, ei au fost nevoiţi să accepte sacrificiile propuse de tine, unele inumane, asta în timp ce clica ta prospera fără probleme. Oare Udrea, Videanu, Falcă, cum s-or fi simţit când ei prosperau iar prostimea murea de foame sau în faţa spitalelor.

“La referendum mi-aş dori să fiu votat de pensionarii care nu au pierdut nimic din pensii sau a celor cărora le-au crescut.” – deci clar te bazezi pe 6 voturi ale celor din Curtea Constituţională". Contra a 3 milioane de pensionari sărăciţi, pare echitabil.

“Nimeni nu poate să spună ca vreodată m-am dus să bat cu pumnul în masă în cadrul coaliţiei de guvernare.” – pumnul în masă poate avea multe forme: telefoane, dosare, întâlniri duminicale la Vila Lac 1…"

În rest, doar confirmarea că de la Cotroceni au plecat toate subiectele media din ultimele 2 luni: premierul copy-paste, atacul la instituţiile statului, masteratul lui Ponta.

Legat de tema referendumului din 2009 şi respectiv propunerea unui nou referendum de modificare a Constituţiei, sunt fumigene care nu mai pot funcţiona. În cazul primului referendum, Băsescu a avut puterea integrală de a face modificările. Nu a făcut nimic.

Iar ca un preşedinte ce mai are încrederea populară a doar 10% din locuitori, să vii cu o propunere de modificare a Constituţiei, mi se pare de un tupeu extrem.

8 thoughts on “Suspendarea lui Băsescu – discursul din Parlament”

 1. Coane Iancule , pai ce te miri ?? O javra face exact asa cum ai este firea :latra si incearca sa muste !Daca de data asta romanii vor avea capul pe umeri si vor vota eliminarea acestui personaj din viata noastra ….voi tine-o trei zile numai intr-o betie !!! :beer: :satansmoking:

 2. Stau si ma gandesc, oare tot poporul crede ca odata cu schimbarea presedintelui sau a partidului care se afla la putere lucrurile se vor schimba??? Eu una nu cred asta si nu vad posibil acest lucru. Nu are ce sa se schimbe din moment ce oameni care locuiesc pe acest pamant, in aceasta tara au principi si mentalitate bolnava! Daca vrem schimbare, ea trebuie sa vine de la noi, de la fiecare in parte.Nu poti sa ai asteptari cand tu, un om de rand te superi pe cel care se afla la conducere ptr ca fura dar in acelasi timp stii ca daca ai fi in locul lui ai face la fel .. Daca fiecare dintre noi ar incerca sa fie mai bun si sa vada lucrurile altfel am ajunge undeva, departe chiar .. dar atata timp cat oamenii doar in papuci si asteapta sa le cada din cer totul …. somnul devine tot mai adanc … peace and love

  1. @mariana textul tau, intr-o tara normala, ar fi de bun simt. Din pacate traim unde traim si trebuie sa facem ceva sa rectificam asta.

 3. Daca de frig te imbraci gros ,
  dacas impotriva ploii folosesti umbrela,
  de soare te protejezi cautand umbra.
  Contra mascariciuluy securitatii te aperi S cotandu-l definitiv din joc si parcandu-l in veci la JILAVA !

 4. Muncesc in Italia de 6 ani. In ultimul an s-au redus salariile, au crescut taxele, s-a marit TVA, a crescut somajul etc. Culmea e ca italienii nu-l injura pe Basescu. Oare ei n-au aflat ca Basescu e de vina? Pai sa le spuna cineva si lor ca sa-i scoata din ignoranta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *