Super Tuesday sau cum America va avea primul președinte femeie

Super Tuesday este ziua în care au loc cele mai multe alegeri preliminare în SUA, în diverse state, la capătul cărora candidatul republican poate strânge mai mult de jumătate din numărul celor 1237 delegați, în timp ce candidatul democrat poate aduna până la 880 delegați.

Ziua de ieri a confirmat un scenariu care pentru mulți părea o glumă proastă în urmă cu ceva luni. Donald Trump nu prea mai are cum să fie oprit din a câștiga nominalizarea din partea Republicanilor. Și uite așa, americanii vor fi puși să aleagă între el sau Hillary Clinton. Este incredibil cum un discurs extrem de radical, jignitor pentru cea mai mare parte a oamenilor, poate avea atât de mare succes. ”Make America great again” pare a fi posibilă, cel puțin în viziunea lui Trump, doar printr-o izolare totală a Americii.

 

image

image

 

Acum, sunt două perspective pe care le poți lua în considerare:

– acest urcuș incredibil al lui Trump este fix modul prin care societatea americană taxează o clasă politică ce i-a dezamăgit. Practic, cea mai democrată țară din lume se pregătește de o implozie controlată.

– Trump nu este decât acel iepuraș bine plasat pentru a ușura drumul către Casa Albă a acelui personaj agreat de toate structurile. Iar acum ar fi vremea pentru primul președinte femeie, adică fix continuarea logică și din filme după primul președinte de culoare.

Dacă vreți să merg pe o predicție personală, eu cred în a doua variantă. Mai ales cunoscându-l pe Trump și apetitul său pentru show-uri.

clinton

4 thoughts on “Super Tuesday sau cum America va avea primul președinte femeie”

Leave a Reply

Your email address will not be published.