Sorin Oprescu, reținut de DNA !

Motivul: luare de mită. Iată comunicatul integral al DNA:

 06 septembrie 2015
Nr. 1438/VIII/3

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând de la data de 06.09.2015, ora 00.33, până la data de 07.09.2015, ora 00.33, a inculpatului OPRESCU SORIN MIRCEA, primar al municipiului Bucureşti, cu privire la săvârșirea infracțiunii de luare de mită.
În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și indicii din care rezultă suspiciunea rezonabilă care conturează următoarea stare de fapt:
În perioada 2013-2015, un grup bine organizat, la care a aderat şi inculpatul Oprescu Sorin Mircea, a înființat în administrația locală din Municipiului București un sistem prin care operatorii economici care doreau să primească contracte din partea instituțiilor publice aflate în subordinea Primarului trebuia să remită o parte din profitul brut realizat din execuția acelor contracte, cu titlul de mită, unor factori de decizie din cadrul aparatului Primarului Municipiului București.
Astfel, executantul păstra pentru sine între 30% şi 33% din profitul brut, iar diferența era remisă funcționarilor din cadrul aparatului primarului Municipiului București, cu titlul de mită, un procent de 10% din valoarea contractului fiind cerut pentru inculpatul Oprescu Sorin Mircea.
Concret, membrii grupului, persoane cu funcţii de conducere din cadrul a două instituţii publice din subordinea Primarului Municipiului București facilitau câștigarea contractului, vorbeau cu angajaţii din subordine să accepte documentația de atribuire, precum și să aprobe și dispună efectuarea plății facturilor emise de firmele respective, foarte repede față de momentul facturării, totodată solicitând sume de bani pentru persoane cu funcții de conducere în aparatul Primarului Municipiului București, precum și pentru Primar.
La data de 05.09.2015, în baza unei înțelegeri prealabile cu conducătorul unei instituții publice din subordinea sa și o persoană de încredere a primarului, inculpatul Oprescu Sorin Mircea, a primit de la primul suma de 25.000 euro din totalul de 60.000 euro pretinși de cei doi de la un număr de patru denunțători pentru edilul municipiului Bucureşti.
În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.
Inculpatului Oprescu Sorin Mircea i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând ca acesta să fie prezentat, la data de 06 septembrie 2015, Tribunalului București, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

oprescu

10 thoughts on “Sorin Oprescu, reținut de DNA !”

 1. Si-o fi luat cu el si Legiunea de onoare, primita acum cateva luni de la Republica Franceza? I-ar sta bine in uniforma de puscarias si cu decoratia-n piept.

   1. Ce zici Iancule , cum spun procedurile : daca este arestat definitiv { s-o vad si p’asta si abia apoi voi crede !!! } Republica Franceza a-i va retrage decoratia ???

 2. Gata , a mai cazut o “stea” ! Va este eliberat drumul spre PGMB Iancule , sa va vad pe cine veti propune , cu cine veti defila !!! Aveti cu cine ???? ma-ndoiesc caci….nu-l vad pe careva care sa-l voteze pe Vasile Blaga si…cu atat mai putin pe madamme Gorghiu . Intrebare frate Iancule : oare pentru ce toate aceste retineri { atentie , chiar nu-mi pare rau dupa Oprescu desii….l-am votat d e doua ori ! } se executa doar , fie sambata fie…duminica la prima oara ??? Oprescu trebuia arestat cu ceva mai multa vreme in urma deci , ma mir doar ca abia acum a dat Dumnezeu .Cu banii pe care Oprescu in calitatea-i de Primar General i-a platit chirie grecilor pentru acel sediu de pe splai…se putea cladi o primarie nou noutza cu minim douazeci de etaje , avand si heliport pe acoperis ! 8)

  1. @marian momentan, procedurile spun ca unul din viceprimari trebuie sa preia functia interimara. Apoi, vedem la alegerile de la anul :)

   1. Adica….ala de la PNL nu-i asa Iancule ? Dan Darabont { a fost primar pe la sectorul 6 parca } ca ala-i din ” PNL ” . Iar la anul…te rog eu fratioare : ORICINE dar….NU ALINA GORGHIU !!!

 3. Ianculeee , a innebunit lumea : nu-i mai satura Dumnezeu d e bani , parca ar traii ultimele secunde de viata !!! Stiu precis ca, din functia de Primar General la Bucuresti….nu poti sa vii sarac lipit si sa pleci…la fel decat daca esti handicapat mental insa , nici chiar asa fratele meu ! N-avea Oprescu bani suficienti dupa aproape zece ani d e mandat , dupa o cariera de-o viata ca medic chirurg d e renume { toata tara auzise de el inainte d e ’89 si ca atare …majoritatea s e faceau luntre si punte pentru a fi operati de el stiind precis ca , VOR TRAII DUPA OPERATIE } , de profesor , director d e spitale , ce dracu-i mai trebuia frate ??? Aduna pentru toate neamurile si eventual si pentru stranepoti ????

Leave a Reply

Your email address will not be published.