Șoc și groază cu stenograme la PNL

E duminică, oamenii își petrec ziua în tihnă, cu familia, pe la biserică sau prin alte locuri aducătoare de liniște sufletească. Alții stau și cârcotesc la colț de stradă, aruncând pe piață diverse materiale bombastice, în speranța că le pică și lor ceva de pe undeva.

Despre aceștia din urmă aș vrea să scriu câteva rânduri. Au ieșit ier pe surse, atât de anonime că le știe toată piața, niște stenograme de la o întâlnire avută de liderii PNL cu structura vechiului PNL din Bistrița. O discuție privată, în care s-au discutat mai direct multe din aspectele cu care se confruntă fiecare organizație.

Dincolo de titlurile bombastice de prin presă, hai să o luăm un pic metodic.

– nimeni nu a zis că fuziunea cu PDL este ceva ușor. Acest proiect politic a fost început nu din dragoste, ci, o știm cu toții, din interes. Primul interes a fost acela de a nu oferi pe mâna PSD întreaga putere politică. Ori, nu cred că mai trebuie să arătăm nimănui cum ar fi arătat această țară cu Victor Ponta președinte și eventual cu Dragnea sau Șova prim ministru.

Atanasiu-oficial

– nimeni nu a zis că odată luați, ambele partide vor renunța la ceea ce a fost definitoriu pentru ele. Avem de-a face cu politicieni orgolioși, cu două partide puternice, unul, PNL, singurul și marele partid istoric care a mai rămas în picioare, cel de al doilea, PDL, un partid care a dominat istoria politică a României post decembriste, dacă este să ne uităm un pic la rezultatele tuturor alegerilor.

– cine crede că doar în cadrul întâlnirilor oamenilor din vechiul PNL se discută astfel legat de această alianță, este naiv…ca să mă opresc aici. Vi-l imaginați pe Blaga resemnat, pe Predoiu neștiind că nu toată lumea e mulțumită cu nominalizarea lui la funcția de prim ministru? Pe toți vechii pedeliști obișnuiți cu butoanele gata să accepte să devină doar niște simpli soldați de partid? Eu nu.

– ceea ce spune Atanasiu este și un mod de mobilizare a oamenilor, de a crea o competiție internă ce nu poate fi decât benefică și sănătoasă. Că le spune mai pe direct așa, e doar problema lui.

– trist este faptul că există în chiar interiorul vechiului PNL oameni gata să își vândă și mamele pentru 30 de arginți, crezând că astfel își fac un culoare de creștere și recunoaștere politică, că pot ajunge la acele funcții mult dorite. Numai că viața bate filmul și mulți rămân doar eterne speranțe.

Cât despre încercarea de a o asocia și pe Alina Gorghiu cu aceste stenograme, așa cum o cunosc eu pe ea, mă îndoiesc că această încercare va avea efectul scontat. Cu atât mai mult cu cât ea nu a fost prezentă la acea discuție de la început. În relația cu vechiul PDL, Alina Gorghiu a fost în permanență un partener corect, chiar și în acele momente în care, în spațiul public, se creiona tot mai insistent posibilitatea și poate chiar necesitatea ca ea să fie propunerea de prim ministru a PNL.

Leave a Reply

Your email address will not be published.