Simona Halep, în finala Roland Garros!

După o semifinală extrem de grea cu Karolina Pliskova, a reușit să se califice în finala turneului de Grand Slam de la Roland Garros, câștigând meciul cu 6-4, 3-6, 6-3.

În primul set s-a jucat mai mult pe greșeli personale, iar Simona reușește să câștige un break și se impune. Setul doi, mult mai echilibrat, aduce și o altă față a Pliskovei, care joacă mult mai agresiv și câștigă la rândul ei un break ce se va dovedi decisiv. 1-1 la seturi și urmează setul decisiv. Set care scoate tot ce este mai bun din ambele jucătoare, dar Halep, având avantajul psihologic dar și experiența net superioară, face două break-uri și se impune.

Este a doua finală de Roland Garros disputată de Simona Halep, după cea din 2014, pierdută în fața Mariei Sharapova. Dacă va câștiga finala de la Roland Garros, Halep va deveni și numărul 1 mondial WTA.

La finalul meciului, Halep a declarat: ”E bine să fiu din nou în finală, Roland Garros e turneul meu favorit. E un sentiment plăcut să fiu din nou aici. A fost o bătălie grea, am întâlnit o oponentă care a jucat foarte bine. Am încercat să joc cât mai agresiv și să o împing cât mai mult în spate.

Terenul a fost lent, așa mi s-a părut. Am fost puțin emoționată la început, dar am știut că trebuie să am răbdare și să încerc să joc cât mai bine.

Voi menține aceeași rutină, mă voi relaxa cât mai mult posibil înaintea finalei. Joc împotriva unei jucătoare tinere, care nu are nimic de pierdut. Voi da tot ce am mai bun pentru a câștiga cea de-a doua mea finală disputată aici.

Am scăzut  puțin intensitatea în setul secund, atât fizic, cât și emoțional, dar mi-am revenit în final și am scos-o la capăt până la urmă”

Sursă foto: gsp.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.