Sfaturi utile pentru curăţarea terminalelor unei baterii

În cazul în care te confrunţi cu problema pornirii motorului, deşi ai înlocuit nu de multă vreme bateria de la autoturismul tău, mai mult că sigur pe bornele bateriei s-au format depuneri corozive.
Ce trebuie să faci
1. Mai întâi verifică bateria pentru a vedea dacă mufele sunt oxidate sau bine prinse. Cablurile trebuie să fie perfect fixate, la fel şi cele două borne. Dacă pe borne s-au format depuneri de oxid, le poţi curată cu şmirghel. Apoi, trebuie să prinzi foarte bine cablurile.
Pentru depunerile corozive mai avansate, poţi utiliza şi o periuţă de dinţi sau o perie de sârmă în scopul curăţării petelor de grăsime mai persistente, de exemplu.
2. Ai grijă că lichidul să nu între în carcasa bateriei.
Una dintre cauzele mai frecvente ale depunerilor de rugină o constituie scurgerile de acid sulfuric care se pot revarsă în exterior, iar apoi se evaporă. De aceea, chiar dacă tocmai ai achiziţionat o baterie nouă dintr-un magazin de baterii auto, această problema nu este exclusă, conducând implicit la o pornire deficitară a motorului tău.
3. Pentru clătirea conexiunilor de la acumulatorul auto, poţi folosi apă sau sifon, având grijă în acelaşi timp că lichidul să nu pătrundă în interiorul bateriei.
4. Efectuează această operaţiune până când nu mai rămân deloc reziduuri de dizolvat. Acum, bornele ar trebuie să funcţioneze normal.
5. La sfârşit, spală şi curată bine cele două borne, folosindu-te de o perie – astfel te vei asigura că nu vor mai rămâne reziduuri, dar în acelaşi timp vei reuşi să şi încetineşti acumulările de acid sulfuric.
Sfaturi suplimentare:
– Dacă dispui de mai mult timp, poţi curată inclusiv carcasa exterioară a acumulatorului tău – această te va ajută să obţii o mai lungă durata a bateriei!
– Dacă mereu vei verifică şi curată periodic bateria, vei preveni acumularea ulterioară de murdărie şi descărcarea să prematură.
Va recomandăm să aveţi mare grijă când lucraţi cu bateriile auto, întrucât ele conţin un gaz extrem de periculos pe baza de plumb şi acid, putând provoca explozii nedorite în caz de scântei la încărcare/descărcare. În plus, acidul sulfuric este şi el extrem de nociv, întrucât poate avea efecte nedorite asupra pielii şi ochilor. Pentru evitarea oricăror accidente,va sfătuim să nu întreprindeţi lucrări la motor, când maşină este pornită!

image

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *