Scrisoare deschisă către Crin Antonescu, preşedintele PNL

Stimate Domnule Preşedinte Crin Antonescu,

Vă scriu această scrisoare din postura unui om care, din 2001 până azi, luptă pentru liberalism, pentru idealurile liberale. Şi nu regret niciunul din momentele acestea.

Ca să lămurim de la început, îmi doresc din tot sufletul ca dumneavoastră să fiţi viitorul preşedinte al României. Şi voi face tot ceea ce pot eu pentru asta. Dar în acelaşi timp, vreau ca PNL, cel mai reprezentativ partid politic din istoria noastră, să rămână cea mai importantă forţă de dreapta. Iar pentru asta, avem nevoie de oamenii cei mai importanţi ai partidului să iasă în faţă şi să fie portavoci reale ale liberalismului.

De aceea salut şi mă alătur solicitării lui Varujan Vosganian, ca fostul nostru premier, Călin Popescu Tăriceanu, să fie reactivat în rândul conducerii PNL. Nu este posibil ca cel mai bun premier pe care l-a avut ţara asta să stea într-un colţ al partidului, doar pentru că dumneavoastră vedeţi în el un rival.

La fel cum nu este posibil ca Ludovic Orban, unul din liberalii pur sânge ai acestui partid, să nu fie în rândul comunicatorilor PNL. Când ştim foarte bine că tot ce înseamnă linia a doua a PNL îl percep ca pe un lider.

Aşadar, stimate domnule preşedinte Crin Antonescu, vă rog, lăsaţi ranchiuna şi temerile deoparte şi rechemaţi-i la luptă pe aceşti liberali. Nu veţi regreta !

17 thoughts on “Scrisoare deschisă către Crin Antonescu, preşedintele PNL”

 1. M-am abţinut până acum să comentez aici pe tema PNL. Poate că ar trebui ca în scrisoarea ta să-i spui preşedintelui PNL că ignoră suveran mediul online. Ar mai trebui să-i spui că sunt destui care nu-şi doresc un chiulău notoriu în cea mai înaltă funcţie în stat. Poate că ar trebui să-i spui preşedintelui PNL faptul că pe blogul ăla al lui expirat să nu mai scrie CRINTV, că parcă e DDD.
  Nu mi-a picat bine înlăturarea lui Tăriceanu, au rămas la promovare doar cei care l-au susţinut pe Crin Antonescu. Nu ştiu dacă ai citit declaraţiile lui Ludovic Orban, acest trouble maker.
  După ce adaugi ce am zis eu aici în calitate de public ţintă la alegeri, mai vorbim

  1. @Marieta: tot ce spui tu are acoperire in fapte si e de bun simt. Sper sa ajunga si unde trebuie mesajul. Cat despre Ludovic, eu il sustin in afirmatia ca PNL si PSD ar fi luat separat mai mult decat impreuna.

 2. 1. Pentru chestia cu Tariceanu, ar trebui un nou Comgres care fie sa schimbe statutul, fie sa revoteze componenta Biroului Politic. Sti foarte bine ca nu se poate face Congres pentru o persoana. Oricat de valid ar fi tariceanu ca persoana politica, ultimul congres a stabilit in mod cu totul democratic care ii este locul in structurile partidului.
  2. Nu pot promova in calitate de comunicator al partidului pe cineva ca Orban ale carui teme de discurs sunt cu totul sceptice la adresa liniei politice a partidului asa cum a fost ea aprobata de catre forurile statutare ale partidului, foruri din care si dansul face parte.
  3. Am obosit sa vad atat penelisti cat si pesedisti care o tin puia gaia cu candidaturi individuale la alegerile parlamentare. Orban, dupa ce proorocea ca USL nu va avea sanse la alegerile generale, acum admite ca USL va lua, foarte probabil, peste 50%. Daca citesti cu atentie interviul, Orban se referea la alegeri separate la LOCALE (pe argumentul ca pe plan local, relatiile PNL-PSD sunt mai degraba traditional proaste). Dar si el admitea ca USL trebuie sa prezinte candidaturi comune la parlamentare.
  4. Tare mi-as dori ca activistii PNL (precum autorul articolului) si mai ales liderii PNL (gen Vosganian sau Orban) sa ia model de la Tariceanu si sa isi mestece de 10 ori vorbele inainte sa le arunce pe piata media. Si daca vorbele alea ar putea face rau partidului, sa prefere sa taca plini de intelepciune.

  1. @Gondolin: multumesc mult pentru toate feedbackurile tale de azi. Toate pertinente si toate merita un raspuns analitic corect si responsabil. Voi scrie maine de asta, e ok?

 3. N-o să ajungă pentru că pe Crin Antonescu nu-l interesează ce-am scris eu aici. Iar Ludovic Orban a declarat mult mai multe lucruri deranjante, ori eşti membru de partid ori o tai ca independent. Dacă rămâi în partid, atunci difuzorul mai încet http://www.romanialibera.ro/opinii/interviuri/pnl-si-psd-ar-scoate-un-scor-mai-bun-daca-ar-merge-separat-234276-pagina2.html#top_articol
  PS Aruncatul lui Neagu Djuvara la coş e o chestie cam prea repede uitată.

  1. @Marieta: daca reusim sa il aducem la o intalnire cu bloggerii liberali, promit sa ridic toate punctele tale in discutie si sa iau un raspuns personal

 4. Diversiuni basiste:
  1. Crin – chiulangiul.
  2. Separat – sinteti mai puternici.
  Deocamdata – atit. :stupid:

  1. @Arogantu: nu vreau nimic separat. Sunt constient ca nu se poate altfel acum. Dar in acelasi timp, partidul asta va exista si dupa Crin Antonescu. si trebuie sa avem grija de el

 5. Desi e un pic cam abrupt, am o parere similara si cred ca s-ar cuveni mai multa aplecare spre “prin noi insine” atat din punct de vedere al actiunilor partidului cat si din punct de vedere al starii de spirit ce-ar trebui insuflata intr-un viitor guvern. Ce se vede din exterior acum la PNL pare mai curand “prin mine insumi” … De aceea mi se pare corecta solicitarea chit ca nu ajunge unde trebuie.

 6. @ionut iancu: eu m-am inscris in PNL prin aprilie 1990 si am renuntat imediat ce “lupii tineri” de acel moment au fost exclusi fara a se dezbate ce sustineau ei atunci. Iata-i din nou cam marginalizati … Mi s-a parut un gest antidemocratic chiar dupa caderea comunismului si de atunci am renuntat la a ma afilia politic. Dar n-am incotro caci ma consider un liberal. Cam slab reprezentat ce-i drept! Poate ca ar trebui sa-mi caut in arhivele PNL, daca mai exista, adeziunea din ’90 si sa intru-n joc … Desi naivitatea la varsta mea se considera altfel :))

 7. Problema cu excluderea liniei 2 a PNL din viata politica este mai grava decat a fost prezentata aici. In multe din organizatiile din Dambovita atat la nivel judetean cat si local au fost excusi prin metode pesedisto-pedeliste toti oponentii alegerii lui Crin Antonescu la congres

 8. Apreciez drept necesara si la obiect, scrisoarea deschisa, adresata “Priori Post”, presedintelui nostru. Spuneam si cu alte prilejuri, ca PNL, mai ales acum, in plina campanie preelectorala, are nevoie de intreg potentialul sau politic. Nu trebuie uitati seniorii: Radu Campenu, M.I. Quintus,Balaceanu Stolnici etc. Iar lideri de mare notorietate, precum C.P. Tariceanu, Ludovic, Varujan- adevarati vectori de imagine, trebuie adusi de indata, in randurile din fata ale comunicarii PNL. Ca membri PNL, nu trebuie sa uitam niciodata multele lucruri bune, intamplate Romaniei, sub Guvernarea Tariceanu! Cum nu trebuie sa uitam faptul ca Ludovic Orban-castigator in sondaje, la 6 procente fata de Videanu, in cursa pentru desemnarea candidatului DA, la Primaria generala, a fost sacrificat, la dorinta lui basescu. Acelasi Ludovic Orban, ca director de Campanie a lui Videanu, prin munca sa, si a echipei sale, a adus capitalei, candidatul ADA pe fotoliul de primar general, care de drept i se cuvenea…Cum nu trebuie uitate, nici celelalte actiuni si campanii liberale, purtind semnatura si expertiza politica-Ludovic Orban-probabil, cel mai iubit dintre liberali. Iar de expertiza economica de notorietate a lui Varujan Vosganian PNL a avut, are, si va avea mereu nevoie! Mai ales acum, cind, economia tarii este in metastaza, iar doctorii FMI, nu vor, sau nu au habar, ce tratament sa aplice unei economii muribunde. Insa trebuie sa recunoastem onest, ca finantele si economia tarii, pot primi tratamentul de care au nevoie , de la un doctor liberal in domeniu: Varujan Vosganian. Care atunci, cind a detinut portofoliu de ministru, nu a dezamagit, nici Romania, nici PNL! Doar pe basescu-boc. Si mai ales, nu trebuie sa uitam obiectivele principale ale PNL: CRIN ANTONESCU PRESEDINTE si acederea la guvernare in cadrul USL, obiective ce ni le dorim cit mai repede atinse. Fara repunerea in prim plan, in valoare, a expertizei lui C.P.Tariceanu, Ludovic si Varujan si a celorlalti membri marcanti, aceste obiective, vor fi foarte, foarte greu de atins, de catre PNL!!! Trebuie sa uitam si sa iertam de tuterii care, se pare, au dus nu demult, la marginalizarea celor trei colegi, cu mare greutate politica liberala.

  1. @Adrian: exact asta am spus si eu..dar de aici, s-a ajuns la acuzatii ca sunt manipulat, vandut serviciilor si portocaliilor

Leave a Reply

Your email address will not be published.