Scrisoare către Tudor Chirilă

Dragă Tudor Chirilă,

Nu mă cunoști, eu nu te cunosc atât de bine.

Nici nu te apreciez ca artist, nu îți cunosc virtuțile, cu atât mai puțin, defectele.

Știu despre tine doar că porți cu tine greaua povară de purta numele de Chirilă, dat ție de cel mai mare cronicar sportiv pe care țara asta l-a avut vreodată, maestrul Ioan Chirilă.

Și mai știu de tine că prin 2009, în plină campanie electorală pentru alegerile prezidențiale, liderul partidului cu care eu simpatizez a decis să te remarce pe tine ca model pentru tineri, ca un om care ar putea avea ceva de spus tinerilor.

Și de atunci te-a apucat o frenetică pasiune de a scrie, periodic, scrisori către tine. Și nu te mai oprești. Și nu e bine, pentru că tu, în scrisorile tale, acele adevărate epistole pentru noua generație ”Vama Veche”, nu înalți, ci arăți limite.

tudor-chirila-591373l

Nu oferi opțiuni, tragi doar concluzii. Nu te ridici mai presus de cei pe care încerci să îi povățuiești, ci te cobori printre ei, pentru a vinde un produs de marketing.

Singurul nume Chirilă care ar fi avut dreptul să ne scrie epistole, să ne dea povețe, să ne tragă de urechi, ar fi fost tatăl tău. Așa că oprește-te din scris și mai bine adu-ne amintea de nea Vanea, de poveștile lui cu care am crescut și am ajuns să iubesc fotbalul.

Cât despre tine și ale tale scrisori, cum zice un cântec de-al tău: ”e mai bine fără tine”

Cu respect,

Ionuț

2 thoughts on “Scrisoare către Tudor Chirilă”

  1. Pingback: URL

Leave a Reply

Your email address will not be published.