Şansa lui Crin Antonescu

Eu sunt bucuros de faptul că în fruntea comisiei ce se va ocupa de revizuirea Constituţiei se află tocmai preşedintele Senatului, Crin Antonescu.

I se oferă cu adevărat şansa de a fi omul politic care va schimba istoria acestui popor.

Asta dacă îşi va ţine promisiunea legata de susţinerea revenirii la Monarhie, aşa cum de multe ori a spus-o.

"Eu am trăit vremuri în 1990 în care erai într-un pericol fizic dacă pomeneai de Rege, dacă vorbeai despre monarhie, dacă încercai să discuţi măcar faptul că ţara asta a avut o istorie înainte de comunişti, că ţara asta a fost violată de regimul instalat de sovietici şi de tot ceea ce a urmat, şi că instalarea unei conduceri, aşezarea ei constituţională trebuie să aibă legitimitate. Dacă am avut curajul să susţin, asemeni altor colegi (…) în 1990, nu am de ce să nu susţin în 2012. Eu personal continui să cred că o monarhie constituţională este categoric forma cea mai convenabilă de guvernământ pentru o ţară ca România şi nu mai aduc acum argumentele, pot să o fac pe larg, cred că se şi cunosc… Nu ştiu dacă va fi posibil acest lucru, dar în ceea ce priveşte convingerea mea, să nu aveţi nicio ezitare"

Hai, Crin, să le dovedim tuturor că tu eşti cu adevărat un om de cuvânt…

crin-antonescu

10 thoughts on “Şansa lui Crin Antonescu”

 1. “revenirii la Monarhie”
  cu clasa politica actuala? serios? sau asta-i ironie?
  pentru ca daca nu e – ai, cel putin, 1 din 2 probleme.
  naivitatea sau prostia.

 2. tu viseaza in continuare…
  pana atunci, o faza din filmele americane: cand un ofiter ce asteapta o medalie este numit seful comisiei ce alege medaliatii, stie un lucru: ca el nu va fi medaliat. ma intreb daca crin e constient de ce inseamna asa.

 3. da, vad ca asta il intereseaza: sa-si pregateasca mandatul („eu am jucariile mele, ponta pe ale lui”). constitutia ie ceva mai complicat, mai ales ca nu doar ca nu pare a intelege mecanisme constitutionale, ci nici nu e in stare sa le aplice. asa ca viitorul „parinte al constitutiei” va fi cel putin la fel de criticat ca si actualul „parinte”. si, apropo, actuala constitutie nu e pentru cine s-a pregatit, ci pentru cine a iesit

  1. @berenger o stii pe aia cu “ulciorul nu merge de doua ori…”? ce a patit nastase nu cred ca are cum sa mai pateasca si antonescu

 4. @Ionut,sincer,doar nu te astepti ca Antonescu sa readuca acum Monarhia.Chiar daca el ar dori acest lucru PSD nici nu vrea sa auda de asta(ca de altfel si restul partidelor parlamentare).Deocamdata ideea revenirii la Monarhie nu e impartasita decat de maxim 8% din cei ce vin la vot.Poate peste 10 ani societatea romaneasca va fi pregatita si pentru aceasta idee,dar deocamdata Republica are mult mai multa sustinere.

  1. @cristi daca nu sa readuca Monarhia, ok, nu e momentul, macar sa inlature articolul care restrictioneaza posibilitatea rediscutarii formei de guvernamant..pentru ca atunci cand suntem pregatiti, sa putem face tranzitia asta usor..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *