Salvați România de raptorii corupți !

Mai sunt doar câteva luni până la alegerile locale din 5 iunie. Alegeri locale care ar trebui, sau cel puțin așa speră lumea, să aducă un suflu nou în administrația locală de la noi din țară. Să aducă oamenilor speranța că se va face ceva și pentru ei, pentru comunitățile din care fac parte.

De mai bine de 25 de ani, România stagnează. România, în loc să meargă înainte, merge înapoi. Suntem la același număr de km de autostrăzi construite, ba, în unii ani ieșim pe minus, că trebuie să demolăm. Am intrat în secolul 21 dar încă mai avem zone din țară care nu au lumină, gaze, apă curentă și canalizare. Ca să nu mai vorbim de faptul că sunt locuri unde drum înseamnă,de fapt,doar noroi, sau pietrele lăsate în urmă de romani, când au cucerit Dacia.

Există, și nu voi nega asta, și administrații corecte, administrații care au lucrat în folosul oamenilor. Dar, din păcate, sunt prea puține. De mai bine de 25 de ani, în administrația locală și centrală de la noi supraviețuiesc dinozaurii, ”raptorii”, cum, mai în glumă, mai în serios, îi numesc oamenii. Aceștia au secat bugetele locale, bugetele centrale, toți banii care au intrat în țară pentru a o ajuta să se dezvolte. E suficient să te uiți la dezvăluirile legate de mafia ANRP.

clipprimariesector3

Sau să te uiți la o poveste incredibilă, pe care presa de la noi, care numai presă nu e, o ține la un suspect ”no comment”. Și știrea sună așa:

”Deși Bulevardul Unirii – Alba Iulia este în responsabilitatea Primăriei Capitalei, Robert Negoiță a plătit ilegal 32,2 milioane lei pentru betoane și pergole multicolore pe acest bulevard. Au fost încălcate flagrant legi privind achizițiile publice și de emitere a autorizațiilor de construire. Curtea de Conturi a confirmat abuzul administrativ al lui Robert Negoiță.”

Deci, avem un bulevard, unul pe care îl cunoaște orice bucureștean, aflat în responsabilitatea Primăriei Capitalei. Care Primărie poate să facă ce vrea ea cu el. Primarul de sector vine și se apucă el să facă modificări, toate aceste lucrări costând peste 30 de milioane de lei. Adică aproape de 10 milioane de euro. Curtea de Conturi vine și arată dimensiunea reală a poveștii. Ce se întâmplă mai departe? Momentan nimic. Justiția de la noi are alte teme perioade asta. Ce se puteau face cu acești bani? Mult mai multe lucruri cu adevărat bune și care să se resimtă în traiul lor.

Și situații ca aceasta găsim în aproape orice loc din țară. Primari care în loc să facă bine pentru cei ce le-au dat votul lor, se preocupă de alte lucruri. Și cu toate acestea, rămân aproape pe viață în funcții. Și asta și din vina noastră. Pentru că de fiecare dată ieșim doar cu discursul: ”Oricum alții mai buni nu vin.” sau ”ce rost are să merg la vot, tot ăla iese”.

Anul acesta a venit vremea ca oamenii să își ia cu adevărat destinul în mâini și să caute cu adevărat oamenii care merită să le reprezinte interesul în funcții de primar, parlamentar, președinte.

Schimbarea poate fi făcută numai de noi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *