Să nu ziceți că nu știți: vine zăpada !

Nu, nu în sensul că da, o să ningă probabil undeva și în iarna asta, poate prin ianuarie, așa cum am fost obișnuiți în ultimii doi ani. Iarna, cu toată pleiada ei de evenimente meteo, vine chiar la timp, de pe 1 decembrie și cu mult așteptata zăpadă.

Ce înseamnă asta? Bucurie pentru noi, cei care suntem dependenți de zăpadă, evident și pentru cei mici. Dar distracția noastră, mai mult ca sigur va fi compensată în sens negativ de autorități, care, pun pariu cu voi pe ce vreți, va fi iar luată prin surprinde de acel praf alb, necunoscut nouă, care se așează consistent pe străzi, pulbere numită de unii zăpadă.

L-am auzit zilele trecute pe reprezentantul CNADNR cum ne povestea că iarna nu ne va mai lua prin surprindere. Și explica omul și motivul pentru care spune asta: am achiziționat, în sfârșit, niște utilaje și pentru companie, să nu mai stăm la mâna celor închiriate și oricum prea puțin capabile să facă față unor căderi de zăpadă din ce în ce mai mari.

image

Buun. Bucurie mare pe noi, ce să mai, gata, îmi și imaginam cum în timp ce pe DN1 viscolește teribil, noi vom merge liniștiți cu mașinile, având în fața noastră frezele care să ne asigure un drum lin și fără probleme. Numai că, același om de la CNADNR, ne trezește din vis: ”Noi le-am cumpărat, dar vin vara viitoare” :)) ))

Deci, e clar. Tot singuri trebuie să ne descurcăm și iarna aceasta. Care poate să fie extrem de imprevizibilă. Și poate veni cu zăpezi mari, unde ne va fi de mare ajutor o freză de zăpadă de la O-Mac, care să ne deschidă drumurile de ieșire dintre blocuri. Și, așa cum mereu am spus, niciodată nu e prea târziu să te asiguri că ai în casă tot ceea ce este necesar pentru supraviețuire. Nu știi niciodată când se poate întâmpla o pană importantă de curent, și atunci e bine să ai în garaj un generator de curent, care să te ajute să treci peste perioadă grea.

Românii nu au neapărat o cultură a ceea ce înseamnă precauția, asigurarea unor rezerve minime de lucruri necesare supraviețuirii și tot pachetul ce vine cu acestea. Asta deși nu suntem chiar o țară ferită de riscul unor cataclisme. Tocmai de aceea, de fiecare dată când am ocazia, îi recomand pe cei de la http://www.o-mac.ro/, loc unde găsești tot ceea ce ai necesar, indiferent de nevoi și de anotimp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *