Românul și Justiția, o relație bazată pe nepăsare

Zilele acestea asistăm la o adevărată bătălie a unei părți a clasei politice cu justiția. O bătălie cruntă, o bătălie dusă cu toate armele și care pare să fie câștigată de cei ce au pornit cruciada. Să luăm câteva fapte:

– situația lui Șova este tergiversată la nesfârșit. Se plimbă decizia de la Comisia Juridică a Senatului la Biroul Permanent și invers. Au trecut deja 2 luni de când, pe un vot evident, Șova ar fi trebuit să facă abdomene cu Mazăre la Beciul Domnesc sau, în cel mai rău caz, sa citească almanahe cu Vanghelie.

– reacția lui Ponta la adresa justiției în ceea ce privește condamnarea lui Dragnea. O solidaritate ca în vremurile bune ale lui Năstase. Derapajele de ieri seară, de la Ghiță TV, unde Ponta a insinuat că judecătorii au dat decizia de condamnare de frică că altfel vor fi arestați ar fi trebuit să inflameze toată România.

– cazul Stanciu – Rarinca. De oricare parte ai fi și ai privi acest subiect, nu ai cum să nu conștientizezi că miroase urât rău de tot. Și că decredibilizează total ideea de justiție corectă.

justitia

Urmărind toate aceste subiecte nu poți să nu îți pui o întrebare: ce face românul, poporul, văzând această luptă pe viață și pe moarte dintre cele două tabere. Ai zice că stă de dimineața până seara în stradă, încercând să apere o democrație și așa fragilă de derapajele venite din toate părțile.

Ei, draci. Românul mai dă un like pe Facebook, mai înjură, după preferințe, fie pe pagina Antenei 3, fie pe pagina lui Băsescu și apoi se duce și el ca tot omul la grătar și piscină, că de aia a venit vara.

Nici manipularea maselor nu mai e ce a fost cândva.

2 thoughts on “Românul și Justiția, o relație bazată pe nepăsare”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *