România traficată

E greu de spus ce te mai poate face să rămâi în această țară. De ce nu o iei la fugă fix acum, în aceste momente în care eu îți scriu acest text. poate că ești un pic masochist și îți place acest joc în care ți se testează rezistență la mizerii, la umiliri, la bătăi de joc.

A mai rămas ceva din țara asta în care să credem? Eu zic că nu. Sistemul sanitar este corupt până în măduva sa, am ajuns să vedem cum bolnavii de cancer sunt umiliți și dați morții, în timp ce vedetele de plastic ale țării se tunează pe banii publici. Traficăm dreptul la viață și la moarte în funcție de șpagă.

Sistemul de educație este în faliment total, nu mai produce decât șomeri și infractori pe bandă rulantă. Și pe lângă asta oferă ca modele cadre didactice care își bat elevii și îi traumatizează. Sistemul politic este aproape total infestat, vedem cum alegem un număr de oameni în funcții și în câțiva ani toți aceștia ajung fie la pușcărie direct, fie înc sunt prin tribunale încerc să își dovedească nevinovăția. Ne traficăm viitorul fără să ne pară rău.

De credință ne batem joc. O traficăm și pe ea pe un trafalet, scuipăm bisericile, îl huiduim pe Hristos, pentru că nu îl mai considerăm a fi parte din viața noastră. Mii de pustnici, de oameni cu har și credință se roagă pentru noi, în timp ce noi ne închinăm unui demon mai mare ca noi.

Nici noi nu mai avem răbdare unii cu alții. Ne batem în trafic, ne ucidem aproapele pentru un pumn de bani, ne traficăm copiii, ne vindem organele, sufletele, viețile. România seamănă tot mai mult cu un iad. Un iad pe care nu ni l-a impus cineva, ni-l construim noi singuri. Care mai este oare ieșirea din această situație? Unde este acea speranță, a murit și ea?

Ce facem noi cu această Românie? Mai există ea sau noi, de fapt, suntem apatrizi?

romania

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *