România sau Thailanda, care e destinația de vacanță ideală?

Unul din multele bancuri despre România, se spune că Dumnezeu a creat lumea, dând fiecărui popor câte ceva ca să se descurce în viaţă. Şi că la final, a constatat mirat că nu mai are inteligenţă să le dea românilor, dar l-a liniştit pe Sfântul Petru spunându-i că românii se vor descurca, nu degeaba i-a pus în cel mai frumos loc din lume.

Şi, vrem sau nu să credem, chiar aşa este. România este situată într-unul din locurile binecuvântate din lume. Avem tot ce ne trebuie aici: munte,mare, dealuri, câmpii roditoare, aproape toate bogăţiile pământului. Practic, nici nu am avea nevoie să ne deplasăm sau să cerem ceva de undeva, totul e aici, la botul calului, cum se spune în popor.

Că, din păcate, lucrurile nu stau chiar aşa, este adevărat şi avem, tot din popor, o explicaţie pentru acest lucru: “Ce frumoasă e România, păcat că e locuită”. A devenit o tradiție pentru mare parte dintre noi să dăm o căutare pe net după sejururi exotice în orice alt colț de lume sau să alegem să ne petrecem vacanța în Republica Dominicană și uite așa, ne-am găsit destinația de vacanță. În detrimentul propriei țări.

Pe lângă toate aceste daruri divine, am reuşit şi noi, prin mii de ani de trudă, să clădim nişte locuri şi lucruri cu care orice popor se poate mândri: Bucovina, mănăstirile moldave, Transilvania atât de iubită de prinţul Charles, Constanţa cu ale ei femei frumoase şi, de ce nu, chiar şi atât de hulitul Bucureşti, cetate a lui Bucur atât de zbuciumată. Ce facem noi cu aceste locuri?

image

Păi, în primul rând ar trebui să începem să le cunoaştem noi, pentru a le putea apoi promova celor de lângă noi. Să ne bucurăm de ele, să ne oferim un cât de mic răgaz să le transformăm în nişte amintiri frumoase. Căci, oricât de trist ar suna, o mare majoritate a românilor nu cred că au reuşit ca în viaţa lor să ajungă să viziteze toate locurile frumoase de la noi. Şi, da, aici mă încadrez şi eu. Cât aş vrea să ajung la vulcanii noroioşi, la Hunedoara, Sibiu, să vizitez Alba Iulia şi primele aşezări dacice..şi multe alte locuri frumoase. Oare câți dintre noi știm care sunt cele mai mari baraje din Romania?

Şi poate că anul ăsta chiar o să reuşesc să îmi fac timp pentru asta. Iar de mare ajutor îmi va fi şi  un site unde regăseşti practic toate locurile frumoase din România pe care nu trebuie să le ratezi. Din toată lista asta de aici, eu pot cu mâna pe inimă să vă garantez că nu voi rata Braşovul. E o tradiţie personală pe care mi-am impus-o în ultimii ani, ca măcar un weekend să mă relaxez la poalele Tâmpei. Da, știu, în timpul ăsta foarte mulți își vor trăi sper sejurul în Thailanda, bucurându-se de exotismul zonei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *