România, nevoia unui doliu prelungit

Pentru că numai printr-o penitenţă lungă şi sinceră cred că ne mai putem reveni ca naţie, ca oameni.

Asist de ieri la o mizerie ce tinde să devină o obişnuinţă adusă la rang de normalitate. Au murit 18 români, undeva, departe de ţară. Alţi 29 dintre ei sunt răniţi prin spitale străine. La doar câteva momente de când au aflat de accident, locuitorii Muntenegrului au venit la locul unde s-a produs şi şi-au pus viaţa în pericol salvându-i pe ai noştri.

Alţi zeci de oameni s-au dus de bunăvoie să doneze sânge, conştientizând faptul că la o asemenea tragedie e nevoie de sânge pentru a salva vieţilor oamenilor.

Ce fac ai noştri în timpul ăsta? Viermii din presă caută motiv să politizeze situaţia, încercând să arate cum Ponta juca baschet în timp ce tragedia se petrecuse. Asta deşi, nu o spun eu, o spun oameni cu mult mai multă putere a cuvântului, autorităţile române s-au mişcat mai bine ca niciodată într-o astfel de situaţie.

Iar restul chibiţarilor, în lipsă de alte lucruri, stau şi se întreabă de ce este nevoie de doliu naţional pentru 18 români care, ca să citez din mizeriile astea umane: “oricum s-au dus să se distreze”.

Aşa cum scriam şi mai sus, devine din ce în ce mai evident faptul că din mizeria în care ne afundăm pe zi ce trece nu ne vom trezi decât printr-o lovitură grea…foarte grea.

romaniadoliu

5 thoughts on “România, nevoia unui doliu prelungit”

 1. “Presa ” de tot cacatul frate Iancule , presa de tot cacatul !!! Am fost nevoit sa urmaresc stirile la aia de la CNN ! ” Doliu national “…a luat-o razna si limbricul asta de Ponta ??? Pentru ce sa declare doliu national ? Pentru niste pensionari aflati in vilegiatura morti in urma unui accident , groaznic dar…tot accident ?! Mai bine declara 13-15 Iunie zile de doliu national …deoarece atunci a inceput ingroparea Romaniei ! Mai bine declara doliu national ziua cand el a ajuns prim ministru in urma unor promisiuni de care….vedem cu totii cum se tine ! 8)

  1. @marian mi-e greu sa inteleg la noi de ce ne e greu sa acceptam ca este un moment in care trebuie, macar pentru sanatatea noastra psihica, sa fim solidari si uniti intr-un pic de suferinta. chiar suntem doar un neam de gratargii?

 2. S.O.S !
  DEPARTAMENTUL DE INVESTIGATII DAN VOICULESCU
  A PUS MANA DOSARUL CRIMINAL PONTA. SANTAJUL LA ADRESA
  PRIMULUI MINISTRU AL ROMANIEI PUNE DEMOCRATIA IN PERICOL !
  Autoritatiile americane ne intreaba cum reactioneaza autoritatiile romanesti
  la filmul ” iN GAURA LUPILOR ”
  https://vimeo.com/68411388
  ‘The Wolves are agents of “Ceausescu securitate” who attacked one American film journalist in the middle of New York City at a corner of The United Nations. We are not in ’89, but in June 2013 in front of Romanian Consulate. ‘
  Filmul relateaza numai o parte din caz. Documentul vizual are 55 de minute.
  Partea cea mai grava….atacul unor bestii la adresa unui jurnalist american si
  bruscarea unui jurnalist japonez au fost remise politiei metropolitane si serviciului
  de investigatii american FBI.
  Acest atac a fost cordonat de un ministru al Guvernului Roman pe nume Cristian
  David aflat in vizita la New York.
  La intrebarea autoritatilor raspunsul este negativ. La toate memoriile mele si a sotiei mele adresate tuturor institutilor statului nu am primit vreun raspuns ,sau
  macar confirmarea primirii.
  Explicatia a venit din partea unui coleg de presa pe care l-am intalnit ieri seara
  la Clubul Presei Straine din New York ziaristul Von Karl-Peter Schwarz dela “Frankfurter Allgemeine Zeitung”. Acesta ancheteaza de mult timp crima comisa
  de primul ministru al Romaniei. ‘ Departamenul de investigatii ” al grupului Intact
  o agentie de spionaj in toata regula ,a intrat in posesia dosarului criminal……
  Obiectul acestuia este ucidera procurorului Cristian Panait . Inculpat: Ponta Viorel Victor”.
 Peter mi-a spus : Voiculescu a-i are la mina pe toti. Iata deca nu primesti si
  nu vei primii in viitor vreun raspuns.
  VA URMA
  URMARITI ROBERT HORVATH DEVA BLOG
  http://devanewyork.blogspot.com/

 3. Cu cine sa fi solidar Iancule fratele meu ? Argumenteaza ! Suferinta cui Iancule ? Crezi ca pe aia care au scapat d e la moarte ai intereseaza suferinta alora ce si-au pierdut rudele in accident ? Ai zic Bogdaproste ca ….n-au fost in locul lor sub doi metri de pamant si sub cruce ! Iar asta fac toti oamenii…normali fara sa fie ” neam de gratargii ” !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *