România – doza mea de adrenalină

Simți că nu mai ai nicio plăcere indiferent de ceea ce faci? Simți că doza de adrenalină din viața ta este la cote periculos de joase? Dă-te pe sporturi extreme, cumpără o cameră video pentru sporturi extreme și filmează-te în timp ce faci lucruri trăsnite.

Dacă nu știi exact ce să faci, dă-i doar o banală căutare pe net și vei primi dovada excentricului  uman la nivelul său maxim. Oameni care se aruncă de pe cele mai înalte culmi montane îmbrăcați doar cu un costum, fără nicio parașută. Oameni care aleg să meargă pe o sârmă atât de subțire de abia ține un pui de vrabie, cocoțați pe cei mai înalți zgârie nori.

image

Oameni care sar cu mașinile peste alte sute de metri de fier ce constituie un pod nevăzut între viață și moarte. Oameni care nu pot trăi fără această doză de pericol. Pe care să o și filmeze. Eu, dacă aș fi suficient de nebun, cred că cel mai nebunesc lucru pe care l-aș face ar fi să mă filmez în timp ce cobor cu schiurile Postăvarul. Sau, ca să ne mai și amuzăm un pic, în timp ce traversez bucata de autostradă Sibiu – Sebeș, aia inaugurată de Ponta, da, de care a auzit toată lumea.

La câtă nebunie trăim în țara asta, eu unul, nu duc lipsa unei alte doze suplimentare de adrenalină. Mă mulțumesc cu ceea ce îmi oferă zilnic clasa politică, societatea în general. Suntem o țară minunată, și, în ciuda a ceea ce spun răutăcioșii, chiar nu e păcat că e locuită. Fără România, Universul întreg ar fi fost cu mult mai trist.

Așa că aș lua cu mine o cameră video și aș pleca la colindat prin țară. Să văd și locurile frumoase, superbe, cu care ne-a dăruit Dumnezeu, oamenii frumoși și harnici, care țin la tradiții și la tot ceea ce ne reprezintă ca națiune.

Și aș face din acele filmări adevăratele cărți de vizită ale unei țări ce întruchipează, într-un fel, destinul păsării Phoenix: condamnată mereu să ardă până la distrugere, doar pentru a renaște de fiecare dată și mai frumoasă. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *