Români răpiți? Diaspora? Ghinion, Iohannis are bucătărie nouă..

Nu pot, oricât aș încerca, să trec peste câteva mici dezamăgiri personale legate de cel pe care l-am susținut la alegerile prezidențiale din toamnă, om pentru care am făcut și campanie. Să nu mi-o ia nimeni în nume de rău, dar se întâmplă ceva dubios cu Iohannis. Haideți să vă explic despre ce este vorba.

Omul este președinte de mai bine de 100 de zile deja. Nu a fost o perioadă în care să îl vedem foarte implicat în spațiul public. Bun, să convenim că, după doza toxică de Băsescu, o astfe de prezență discretă face bine, reașează în spațiul corect atribuțiile prezidențiale.

Ne redă, deci, imaginea unui președinte așa cum ni-l doream.

Ne rămâne atunci speranța că președintele nostru, neamțul nostru, cel care a pus punct și de la capăt, lucrează cu atenție în birouașul său de la Cotroceni, spre binele și siguranța poporului român. Numai că și de aici veștile sunt un pic îngrijorătoare. Cică pe biroul președintelui nu prea e loc de mare lucru, zac acolo sute de pagini din noua sa carte, ”Primul Pas”, pe care se pregătește să o lanseze în mai. I-o fi spus cineva omului că noi l-am ales Președinte al României, nu președintele Uniunii Scriitorilor? Zic și eu, nu dau cu parul.

11079365_810756019011651_912155108225810028_n

Cum în țară totul e la locul lui, cum Ponta nu mai e prim ministru, cum avizele de arestare se aprobă din oră în oră în Parlament, Administrația Prezidențială i-a cumpărat domnului președinte și o bucătărie de 29.000 de euro, astfel încât să pape și doamna purtătoare de likeuri pe Facebook cât mai sănătos. Și mult, ar zice unii răutăcioși.

Vine Paștele. Ca toată lumea, și președintele nostru a fost în vacanță. În Madeira. Pe banii lui și pe barba lui, a ținut să ne anunțe. Așteptam cu înfrigurare poze cu el și instituția nevestei, pe Facebook, dar nu au venit. Mă simpt tristuc.

În timpul ăsta, un român, unul din mulții români plecați prin lume să își facă un rost, știți, faimoasa diaspora ce l-a votat cu atâta pasiune în noiembrie, acel român a fost răpit de o grupare radicală în Burkina Faso. Numele lui este Iulian Gherguț. Țineți-i minte numele, e posibil ca să îl mai auzim, nu chiar în cele mai bune situații.

L-ați văzut pe președintele României preocupându-se, făcând o declarație publică, sau măcar o postare penibilă pe Facebook, în care să se arate îngrijorat și solidar cu soarta acelui om? Ghinion…nu.

Nu pot să nu mă întreb, văzând această înșiruire de evenimente: Este Iohannis într-o pasă proastă, are astenie de primăvară, consilieri penibili sau este el cea mia mare țeapă pe care ne-o puteam lua vreodată?

Să ne ferească Dumnezeu de ultima variantă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.