România, morga Europei

Cred că e timpul să trecem peste acel clișeu, atât de frumos, dar atât de departe de realitate, cum că România ar fi Grădina Maicii Domnului. Și să acceptăm că, în ultimii 25 de ani, această țară s-a transformat într-o morgă a Europei.

Și culmea, asta se întâmplă pe timp de pace.

Dacă adunăm toți morții pe care i-am îngropat în aceste pământuri, ne batem lejer la un loc în top 3 al țărilor care dau cei mai mulți morți din tragedii, accidente..

– tragedia de la Mihăilești.

– tragedia de la Maternitatea Giulești.

– tragedia de la Balotești.

– tragedia de la Colectiv.

– tragedia polițistului Gigina

Aceste enumerări nu reprezintă decât o serie cât se poate de concludentă de dovezi, de argumente, despre cât de departe de a asigura oamenilor siguranța vieții este o țară ca România. O țară în care mori pentru că nu există o infrastructură adecvată și cazi în gropi. O țară în care mori ars în spitale pentru că au plecat medicii și asistenții și cei rămași sunt supuși unui efort incredibil de acoperire a lipsei de personal. O țară în care mori arzând de viu într-un club unde ai ieșit să te distrezi, pentru că autorizațiile se dau pe nevăzute și pe șpăgi.

Poate ăsta ar trebui să ne fie brandul de țară: ”Bine ai venit în România. Aici mori!”

crucea_caraiman_in_noapte

2 thoughts on “România, morga Europei”

  1. asta se intimpla deoarece menagementul actual al muncii reeditat, completat si adaugit de actualii stapini ai romaniei are multe legi nescrise care baga anual in pamant prematur prin boli si accidente de munca sute de mii de oameni .prima lege este /angajarea fara forme legale /a doua lege este munca fortata care are la rindul ei doua sub legi/prima se refera la practicare a cit mai multe meserii fara a avea calificare necesara ,adoua este obligarea angajatului de a presta ore peste program de multe ori peste puterile lui si in cele mai multe cazuri fara plata .din acest mix de legi nescrise patronii romaniei de azi isi finanteaza un trai imbelsugat pentru ei si familia lor.totul asezonat cu multa ,multa spaga si nepotism.si totul pentru a circula acest nenorocit de ban fara de care nu se poate trai.guvernantii nostri stiu aceste lucruri dar sunt bagati si ei in joc binenteles avind beneficii mult mai mari decit prostimea din tirg.asa ca atentie ce mincam ,ce vorbim unde intram si pe ce calcam deoarece traiul in romania ofera nenumerate surprize

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *