România imposturii și a falșilor profesioniști

Cazul pseudo medicului Matteo Politi, parcagiul care profesa prin spitalele românești fără a avea vreo grijă sau jenă în ceea ce privește impostura sa. De ce s-a simțit omul acesta atât de bine și fără teamă să facă un astfel de gest? Nimic nu este întâmplător într-o țară în care scara valorilor s-a inversat atât de mult încât nu ne mai miră și nu ne mai deranjează nimic.

Avem o clasă politică de sculeri matrițeri, de repetenți la limba română, de doctoranzi la fără frecvență și incapabili să construiască o sintaxă logică. Avem o țară în care peste 40% din cadrele didactice sunt de fapt suplinitori care iau examenele de admitere cu note de 1, 2 sau maxim 3.

Avem o țară în care studentele la medicină raportează litri întregi de lichid seminal strâns de pe site-urile de videochat, unde prestează pentru a-și putea plăti studiile. Avem o țară în care nimic nu mai este la locul său. Tot ce înseamnă calitate, profesionalism, prestanță, a plecat de mult prin zări mai bune. Aici au rămas doar rebuturile. Și atunci de ce să te mai miri că un parcagiu din Italia vine și operează mai bine de un an de zile prin spitalele de la noi, fără ca nimeni să se întrebe de unde a venit omul acesta.

Luați cel mai la îndemână exemplu, pentru că avem chiar azi a 5-a respingere de către Iohannis a numirii Liei Olguța Vasilescu în funcția de vicepremier, ministru al Dezvoltării. O femeie care habar nu are să vorbească o limbă străină, o femeie care se luptă din greu cu limba română. Un personaj care a făcut praf legea salarizării și legea pensiilor, de o mediocritate înfiorătoare, nu se lasă și vrea să fie al doilea om din guvern. Asta deși toată lumea încearcă să îi spună, cât de cu mult bun simț se poate: ”femeie, ești proastă!”.

Nimic nu este întâmplător în această impostură, în această mediocritate care pare să ne sufoce cu fiecare zi care trece. Este fix atmosfera de care are nevoie un partid precum PSD pentru a-și atinge obiectivele de a câștiga viitoarele alegeri: lehamite din partea noastră și cât mai mulți mediocri, impostori, din partea lor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.